Rămâi conectat

Actualitate

Campion la luat amenzi descoperit la Sebeș de jandarmi. Sancționat de cinci ori, în două ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Sebeș a fost sancţionat de jandarmi de cinci ori într-un interval de numai 2 ore.

perchezitii jandarmi-dna001Potrivit Jandarmeriei Alba, “faptele s-au petrecut luni, 21 martie, începând cu ora 02.10, oră la care o tânără s-a prezentat la sediul Secţiei de Jandarmi Sebeş şi a solicitat ajutor deoarece concubinul său făcea scandal şi o scosese afară din casă. La locuinţa celor doi, situată pe Bulevardul Lucian Blaga din localitate, a fost găsit bărbatul, Ion B. (38 de ani), care petrecea în compania unor prieteni.

Aflând că echipajul de jandarmerie a fost chemat de concubina sa, a înjurat-o pe femeie, a ameninţat-o cu bătaia şi chiar a îmbrâncit-o în prezenţa celor trei copii minori pe care îi au împreună, a musafirilor şi a jandarmilor. De acelaşi tratament au avut parte şi prietenii de pahar care-l îndemnau să se potolească. Totodată, a refuzat să se legitimeze şi apelat nejustificat numărul unic 112, solicitând intervenţia altor forţe de ordine pe motiv că jandarmii i-au cerut documentul de identitate.

În aceste condiţii a fost imobilizat şi condus la sediul Jandarmeriei Sebeş. După ce a fost sancţionat cu trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 2500 lei, a fost condus la spital deoarece starea în care se găsea putea constitui un risc la adresa sănătăţii sale.

A refuzat orice intervenţie medicală, a plecat spre casă şi în jurul orei 03.30 a apelat 112 şi a chemat forţele de ordine. A invocat furtul unui telefon, dar ulterior s-a dovedit că sunase chiar de pe aparatul presupus furat şi motivul real era că dorea ca jandarmii să-l conducă acasă pentru că afară era frig. A fost din nou sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei şi i s-au expus situaţiile în care este îndreptăţit să solicite ajutor la 112. Se pare că nu a înţeles să respecte prevederile legale deoarece la ora 04.01 a solicitat din nou ajutor la numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă, invocând faptul că şi-ar fi rupt membrele superioare.

La sosirea jandarmilor a recunoscut că a făcut o glumă şi a vrut doar să vadă în cât timp ajung aceştia la el. Cu toate că a apreciat că a fost contactat în doar 4 minute de la iniţierea apelului, acest fapt nu l-a scăpat de o nouă amendă în valoare de 500 lei.

Pentru prevenirea reapariţiei unor astfel de cazuri reamintim că numărul unic 112 se apelează atunci când este necesară intervenţia organelor specializate pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. De asemenea, atenţionăm că, potrivit Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 –republicată – alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la fata locului, fără motiv întemeiat constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea