Rămâi conectat

Economie

Autorităţile locale se pregătesc pentru accesarea fondurilor europene – Credem în tinerii de la sate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

sigle proiect

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul

Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

 Investeşte în oameni!

sigla credem in tineriAutorităţile locale se pregătesc pentru accesarea fondurilor europene

60 de reprezentanţi ai autorităţilor publice din judeţul Alba, în special ai primăriilor, au luat parte zilele trecute la o sesiune de formare intitulată ”Pentru o investire durabilă şi eficientă a fondurilor în mediul rural”. Concret, participanţii la formare au dobândit cunoştinţele necesare pentru a scrie şi a pune în practică proiecte menite să contribuie la dezvoltarea socială şi economică a satelor şi comunelor din judeţ. Sesiunea a inclus trei module, structurate în funcţie de paşii pe care autorităţile locale trebuie să îi parcurgă pentru a accesa şi a investi cât mai bine fondurile nerambursabile din diferite programe operaţionale sectoriale. Pornind de la identificarea nevoilor de dezvoltare ale mediului rural din România şi a oportunităţilor de finanţare disponibile, participanţii au primit informaţii şi recomandări referitoare la întocmirea cererii de finanţare şi a dosarului de finanţare, precum şi noţiuni de bază privind managementul şi implementarea eficientă a proiectelor.

Sesiunea de la Alba-Iulia s-a desfăşurat în cadrul proiectului ”O piaţă incluzivă a muncii în mediul rural”. Beneficiarul acestui proiect este Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, care are ca parteneri companiile BPI Management Consulting din România şi Instituto de Formación Integral din Spania. Evenimentul face parte dintr-o campanie naţională de informare adresată autorităţilor locale, sub auspiciile căreia a avut loc şi reuniunea pe tema incluziunii sociale în mediul rural, organizată tot la Alba-Iulia pe 24 mai. Campania porneşte de la premisa că piaţa muncii din mediul rural poate fi stimulată doar prin crearea şi implementarea de strategii comune la nivel judeţean, care să integreze activităţile autorităţilor publice, ale companiilor şi tinerilor şi să răspundă specificului local. Succesul acestor strategii depinde şi de măsura în care angajaţii primăriilor din mediul rural sunt pregătiţi să le pună în practică. Pentru mai multe informaţii despre proiectul ”O piaţă incluzivă a muncii în mediul rural”, vizitaţi pagina de Internet www.eu-rural.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea