Zlatna alege între bine şi rău!
Zlatna iartă dar nu uită!
La Zlatna, aceeaşi gaşcă de interese personale care a contribuit în perioada 2000-2004 la falimentarea Uzinei „Ampelum” şi a o oraşului, s-a ascuns acum sub umbrela politică a USL şi l-au împins candidat la fotoliul de primar pe incompetentul Emil Crăciun Emanoil Nistor. Despre candidatura aceasta chiar şi membrii serioşi ai PSD Zlatna sunt indignaţi: Emil Crăciun Emanoil Nistor este un tânăr fără nici o experinţă administrativă. Nu a făcut nici măcar armata. Nu a făcut nimic pentru care să merite candidatura. A fost pus candidat la Primăria Zlatna de către tatăl lui, nimeni altul decât Emanoil Nistor. Acelaşi personaj controversat care în perioada 2000-2004 a făcut afaceri cu fosta uzină „Ampelum” şi Primăria Zlatna. Toţi ceilalţi candidaţi pentru funcţia de primar al oraşului Zlatna au o campanie decentă, bazată pe proiecte şi soluţii la problemele oraşului. Numai această gaşcă duce o campanie murdară. Aşa cum a mai făcut-o în anul 2000, atunci când puţini am ştiut ce vor în realitate. Acum ştim. Am iertat dar nu am uitat.
lNistor a făcut afaceri cu Primăria Zlatna
Mulţi zlătneni îşi mai aduc aminte de vremea când Emanoil Nistor a fost şoferul lui Adrian Treger, directorul Uzinei „Ampelum” iar mai apoi unul din oamenii care în anul 2000 i-au făcut campanie electorală. Campanie bazată pe promisiuni mincinoase şi calomnierea primarului Silviu Ponoran. Aşa au câştigat alegerile. Apoi Nistor a ajuns om de afaceri făcute mai ales cu uzina „Ampelum” şi Primăria Zlatna. Din datele publice postate pe Internet se poate vedea totul foarte clar. În anul 2000, Emanoil Nistor a făcut firma „Emanoil şi Petru SRL”. În perioada 2000-2004 cifra de afaceri a firmei a crescut foarte mult, ajungând la un maxim în anul 2004. În această perioadă, viceprimar şi apoi primar al Zlatnei a fost Daniel Negrea. Vechiul şi actualul lui aliat politic. În această perioadă uzina şi Primăria Zlatna au intrat în colaps economic total, fapt datorat în primul rând firmelor “căpuşă”. Un singur exemplu este edificator: conform documentelor, firma „Emanoil şi Petru SRL” a încasat de la Primăria Zlatna, în perioada ianuarie – martie 2004, şapte cecuri în valoare totală de 273.437.200 lei. În iunie 2004, când Silviu Ponoran a fost ales primar, Primăria Zlatna avea datorii de 12 miliarde lei.
Datele publice relevă faptul că în ultimii ani firma lui Nistor a intrat în declin. În anul 2010 firma „Emanoil şi Petru SRL” a fost dizolvată cu lichidare. Nu au fost în stare să conducă nici măcar propria afacere şi vor să conducă un oraş.
Nu putem uita faptul că în perioada când Zlatna a fost în mâna lui Nistor şi Negrea, oraşul a ajuns în FALIMENT TOTAL. În anul 2003 uzina a fost închisă şi apoi vândută la fier vechi. Uzina a fost vitală pentru Zlatna. Au luptat Nistor şi gaşca lui să salveze uzina? Deloc! Ei aveau interesele lor personale, nu ale zlătnenilor. După ce au contribuit la dezastrul Zlatnei din perioada 2000-2004, acum au tupeul să creadă că noi zlătnenii am uitat şi povestea se poate repeta. Că ne mai pot păcăli încă o dată. Ce s-a ales de promisiunile pe care le făceau când promiteau că vor face locuri de muncă în Zlatna? Praful! Uzina a fost închisă şi peste 1200 de oameni au rămas şomeri. Şi totuşi, vor să pună iar mâna pe Zlatna. Prin aceleaşi metode şi mijloace ca în anul 2000. Le cunoaştem bine.
l“Tiruri cu minciuni” la Zlatna
Emanoil Nistor şi Daniel Negrea au îndepărtat din PSD şi PNL Zlatna toţi oamenii serioşi şi au pus mâna pe partide. Aşa cum a pus mâna pe partid, Nistor încearcă acum să pună mâna şi pe Composesoratul Zlatna. Adică pădurea pentru care Primarul Ponoran s-a luptat ani de-a rândul să o redea zlătnenilor cu drept să o primescă. Zilele trecute, şedinţa Composesoratului Zlatna a fost transformată de Nistor într-o adunare electorală de unde lumea a plecat scârbită. Metodele lui sunt specifice perioadei bolşevice: minciuna şi ameninţarea. Iar principala lui preocupare este să-l calomnieze pe primarul Silviu Ponoran.
Candidatul Emil Crăciun Emanoil Nistor habar nu are care sunt soluţiile la problemele Zlatnei. Aşa zisul lui program pentru Zlatna nu este decât o copie – şi aceea slab făcută – după Planul Ponoran pentru renaşterea Zlatnei. Mai rău decât atât: el însuşi recunoaşte – fără să vrea – că este doar o marionetă! Aşa a scris chiar şi în ziarul „Unirea”: „Nu voi fi singur în această bătălie electorală, ci împreună cu echipa mea de consilieri, o echipă de oameni competenţi şi profesionişti.” În echipa lui de consilieri sunt oameni “competenţi şi profesionişti” în falimentarea oraşului Zlatna. Consilierul şef este desigur Emanoil Nistor, tatăl lui Emil Crăciun Emanoil Nistor. Care se crede deja stăpân peste Zlatna. Vrea să pună mâna pe Composesoratul Zlatna care are peste 3000 de hectare de pădure. Vrea să pună mâna şi pe Primăria Zlatna care are acum proiecte în derulare pe 19 şantiere. Mai are doar o piedică. Mare şi de netrecut. Votul zlătnenilor din 10 iunie.
lLa Zlatna avem primar vrednic
Nicăieri intr-un oraş din România alegătorii nu au votat primar un tânăr de 27 de ani, fără o minimă experienţă în administraţie. Un oraş nu este o jucărie. O primărie nu se conduce uşor. Este nevoie de experienţă în administraţie. De calităţi de lider. De competenţă. De proiecte de dezvoltare. De notorietate. Nici un zlătnean de bună credinţă nu are cum să admită că oraşul pe care primarul Silviu Ponoran a reuşit cu eforturi extraordinare să-l salveze de la dezastru, poate să ajungă pe mâna unei găşti conduse de oameni care au dus Zlatna la disperare şi şomaj. Ce au făcut aceşti oameni pentru Zlatna? Ce faptă vrednică au făcut ei pentru zlătneni? Dacă nu era primar Ponoran, Zlatna ar fi fost astăzi un oraş mort, fără nici o investiţie şi fără viitor. Dacă Zlatna ar ajunge din nou pe mâna acestei găşti de incompetenţi s-ar alege praful de toate proiectele. La Zlatna avem nevoie de Silviu Ponoran care a dovedit prin fapte că este salvatorul Zlatnei şi unul dintre cei mai vrednici primari din ţară. Merită să reamintim zlătnenilor ceea ce a scris recent unul dintre cei mai respectaţi jurnalişti din Alba: “Altora, dificultăţile legate de patrimoniu, şomaj, sărăcie, poluare etc. li s-ar fi părut insurmontabile, dar Silviu Ponoran nu s-a descurajat. Nu s-a descurajat nici chiar atunci când a fost atacat politic, nici când s-a căutat discreditarea lui pe toate căile. Astăzi, cu toate greutăţile pe care le-a avut de depăşit, se poate aprecia că Zlatna renaşte la viaţă. Şi numai nişte răuvoitori nu observă acest lucru”.
La Zlatna, cetăţenii responsabili nu vom mai lăsa să se repete răul de la alegerile din anul 2000, când o minoritate a hotărât soarta oraşului. Ştim că există un singur tur la aceste alegeri şi vom merge la vot, nu vom mai lăsa pe alţi să decidă în locul nostru. Ştim că primarul este cel care rezolvă problemele unui oraş, nu partidele politice de la Bucureşti. Ştim că oraşul nostru are nevoie de unitate şi de continuare a lucrărilor de reconstrucţie şi modernizare. Planul lui Ponoran de salvare a oraşului, plan în care puţini am crezut la început, dă acum roade. Peste tot sunt şantiere în lucru pentru modernizarea oraşului. Se ridică pe platforma industrială o fabrică nouă de către investitori români şi elveţieni. Zlatna este vie. Lucrurile merg spre bine. Oraşul arată acum ca o aşezare de oameni gospodari şi harnici şi investitorii vor veni la Zlatna. Avem încredere în primarul Silviu Ponoran, avem încredere că îşi va continua cu succes proiectele pentru a face iarăşi Zlatna un oraş frumos şi prosper. În data de 10 iunie, noi cei mulţi, hotărâm soarta oraşului. Vom merge să-l votăm pe Silviu Ponoran. Pentru că merită!
Biroul de presă al PDL Zlatna
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
VIDEO | Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Ce spune un expert SEO din Alba
VIDEO | Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Ce spune un expert SEO din Alba Cine va fi noul și următorul Președinte al României? Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Iulian Ghișoiu, un tânăr expert SEO din județul Alba, elucidează misterul printr-o analiză specifică domeniului […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii