Ziua Națională a României, sărbătorită la Cugir cu o zi mai devreme. Muzică patriotică, poezii, piese de teatru şi dansuri, la Casa de Cultură a oraşului
La Cugir, Ziua Națională a României va fi sărbătorită în acest an, la fel ca și în anii precedenți, cu o zi mai repede, astfel încât evenimentul să nu se suprapună peste manifestările din Capitala Marii Uniri, Alba Iulia.
Cei 99 de ani de la Unirea Principatelor vor fi celebrați în sala de spectacole a Casei de Cultură, cu: muzică patriotică, poezii, piese de teatru, dansuri și alte momente artistice. Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură în colaborare cu instituțiile de învățămât din localitate.
Citește și: Paradă militară de 1 Decembrie 2017 la Alba Iulia
Programul va debuta la ora 17.00 cu intonarea Imnului Național de către Fanfara Casei de Cultură, urmată de Cercul de teatru, Cercul de canto, pian si chitara, de Grupul “Mladite Cugirene”, Grupul“Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3, Grupurile vocale ale școlilor “Singidava”, “Iosif Pervain” și “Ioan Mihu” Vinerea, Grupul “Aprentis” al Colegiului Na’ional “David Prodan” și dansatorii Clubului de dans “ProDance 2007”.
Așadar, la Cugir se va intra în atmosfera de sărbătoare națională cu o zi mai repede, pe 30 noiembrie:”Sperăm ca Ziua Naţională a României să vă găsească pe toți cu sufletele pline de sentimente de dragoste față de țară și istoria ei”, transmit organizatorii.
În 30 noiembrie sunteţi invitaţi să uitați de grijile cotidiene și să veniți la Casa de Cultură, unde vor răsuna, din pieptul tinerilor cugireni, cele mai frumoase cântece și versuri patriotice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor