Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Internaţională a Copilului sărbătorită şi în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Copiii din lumea întreagă ar trebui să se bucure. 1 Iunie este „Ziua Internaţională a Copilului”.

Copiii lipsiţi de ocrotirea părintească vor sărbători această zi înconjuraţi de căldura celor care îi au în grijă. Toţi copiii/tinerii ocrotiţi în casele de tip familial, centrele de îngrijire de zi aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba vor participa la acţiuni cu caracter cultural, artistic, distractiv şi sportiv organizate pentru a sărbători această zi.
Ieri, 31 mai a.c., copii ocrotiţi în Casele de tip familial nr. 9, 10, 11, Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” din Alba Iulia şi Casa de tip familial „Riţa Gărgăriţa” (parteneriat cu Asociaţia “Riţa Tiţa” Alba Iulia), au vizionat spectacolul „Hansel şi Gretel” de la Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.
De ziua lor, copiii ocrotiţi în Centrul „Pro Familia” Teiuş şi Casa de tip familial „Sfântul Ghelasie” Stremţ, – centre de tip rezidenţial pentru care au fost încheiate parteneriate cu Organizaţia Caritas Alba Iulia – vor participa la acţiunea „Lumea copiilor din Cetate”. Acest eveniment este organizat de Organizaţia Caritas Alba Iulia alături de alţi parteneri şi se va desfăşura, în data de 1 Iunie a.c., în Spaţiile Ryma de pe Traseul Nordic al Cetăţii Alba Iulia. Copiii ocrotiţi în casele de tip familial aflate în parteneriat cu parohiile ortodoxe din judeţ şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia vor participa la cea de a VI-a ediţie a acţiunii „Ziua Copilului în Culori!”. Această manifestare este organizată de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, iar tema din acest an este „Copilărie – tărâm de poveste” şi vor fi implicaţi peste 500 de copii din judeţele Alba şi Mureş.Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului au debutat pentru copiii ocrotiţi în cadrul Serviciilor Comunitare pentru Protecţia Copilului Blaj de ieri 31 mai. (A.M.)

Expoziţie de jucării şi artizanat la Alba Mall. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia, în colaborare cu Alba Mall, organizează expoziţia cu vânzare „Atelierul mâinilor harnice”, ne-a informat prof. Daniela Cristian, consilierul educativ al şcolii. Toate obiectele puse în vânzare au fost confecţionate de elevii CSEI Alba Iulia. Veţi găsi aici minunate jucării lucrate cu tehnica Origami, bijuterii, obiecte de artizanat, rame foto, suporturi pentru ghivece şi multe alte obiecte decorative lucrate şi pictate manual sau prin diferite tehnici. Expozitia este coordonată de către prof. Mihaela Rusan, în colaborare cu toate cadrele didactice ale scolii şi face parte din programul de activităţi derulate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Expoziţia poate fi vizitată astăzi, 1 iunie, între orele 12.00 – 19.00, la Alba Mall. „Vă aşteptăm cu drag să ne vizitaţi, să admiraţi lucrările elevilor noştri şi să faceţi o bucurie cuiva drag cumpărând un obiect potrivit”, a declarat prof. Daniela Cristian. (R.G.)

Intrare gratuită pentru copii la Muzeul Unirii, de 1 iunie. Azi, 1 Iunie 2012, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia oferă intrare gratuită tuturor preşcolarilor şi şcolarilor care îi vor trece pragul la această dată. Potrivit lui Liviu Zgîrciu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, copiii vor putea vizita expoziţia de bază a Sălii Unirii şi a Muzeului precum şi numeroase expoziţii temporare: „Cărţi şi reviste germane cu valoare patrimonială din colecţiile muzeului albaiulian (secolele XVI-XXI)”, „27 aprilie 1962: O victorie măreaţă! Încheierea colectivizării în România”, „Expoziţie de pictură: Rudolf Schweitzer-Cumpăna (1866-1975)”, „Recurs la istorie. Generaţia paşoptistă: o atitudine, un crez (1848-1849)”. „140 de ani de la moartea lui Avram Iancu”. Singura expoziţie la care este percepută taxă este cea cu figurile de ceară: „Mit, ficţiune, realitate”. (B.P.)

Centrul de zi pentru copii „Sfânta Irina” din Blaj intră în activitate. Astăzi, 1 iunie, de la ora 13.00, are loc inaugurarea Centrului de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj, deschis de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi coordonat de părintele Vasile Seicean, paroh al parohiei Veza – Blaj. Evenimentul are o importanţă deosebită pentru comunitate şi se va bucura de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care va oficia slujba de binecuvântare a aşezământului. Centrul de zi pentru copii „Sfânta Irina” este expresia reală şi concretă a grijii pe care biserica o are pentru cei mici şi neajutoraţi, ai căror părinţi întâmpină dificultăţi sociale şi economice. Acesta este al VIII-lea aşezământ social deschis prin grija Înaltpreasfinţitului Irineu, la doar un an de la întronizarea în scaunul de Arhipăstor al Eparhiei Alba Iuliei, an care se împlineşte pe data de 5 iunie 2012. Iniţiativa înfiinţării acestui aşezământ a fost a Primăriei municipiului Blaj, care a pus la dispoziţie clădirea, iar renovarea şi dotarea lui a fost posibilă datorită implicării Parohiei Ortodoxe Veza – Blaj şi a unor sponsori locali. (A.D.T.)

Daruri de la jandarmi, pentru copiii instituţionalizaţi. Astăzi, 1 iunie, începând cu ora 10.00, jandarmii vor oferi cadouri copiilor instituţionalizaţi la Casa de tip familial Stremţ. Darurile au fost achiziţionate prin contribuţia financiară benevolă a cadrelor Jandarmeriei Alba, ne-a informat maiorul Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Teiuş, Stremţ şi Berghin s-au alăturat A.I.D.A. – Transport Local

Unirea Ziarul

Publicat

în

Teiuş, Stremţ şi Berghin s-au alăturat A.I.D.A. – Transport Local Pentru a oferi locuitorilor lor, navetiști permanenți sau doar ocazionali, un serviciu de transport public sigur și confortabil, orașul Teiuș și comunele Stremț și Berghin au aderat la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia (A.I.D.A.) – Transport Local, potrivit unor hotărâri adoptate de către consiliile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea