Rămâi conectat

Curier Județean

Zeci de liceeni au vizitat staţia de transfer pentru deşeuri din Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    La iniţiativa Grupului Greendays Aiud, în cadrul campaniei „Sortează şi asortează”, miercuri, 26 octombrie, a avut loc vizitarea staţiei de transfer pentru deşeuri a localităţii, obiectiv construit prin fonduri europene de către administraţia locală, administrat în prezent de către operatorul de salubritate.
Liceenii aiudeni implicaţi în campania de informare privind colectarea selectivă a deşeurilor, organizată de Greendays, cu sprijinul primarului Horaţiu Josan, au avut ocazia să vadă modul în care funcţionează staţia de transfer pentru deşeuri, cum se colectează acestea şi cum ajung în staţie, după ce sunt preluate separat din containerele amplasate în punctele de colectare selectivă amenajate în Aiud. Primarul Horaţiu Josan le-a explicat celor câtorva zeci de liceeni prezenţi cum a fost construită staţia de transfer pentru deşeuri din Aiud, de ce şi-a dorit să concesioneze serviciul de salubritate şi de ce este necesar ca deşeurile să fie colectate selectiv, ţinând cont de obligativitatea reducerii cantităţii de deşeuri colectate, asumată de România odată cu aderarea la Uniunea Europeană.
Jorge Rodrigues, administratorul Grupului Greendays, şi Istvan Csiser, directorul tehnic al societăţii, au prezentat modul în care de colectează selectiv deşeurile la Aiud, problemele cu care se confruntă şi care reflectă în fapt gradul de informare şi de interes al întregii comunităţi faţă de conceptul colectării selective. „Este clar că mai e de lucru la capitolul «civilizaţie», chiar dacă există unele zone din Aiud unde la punctele de colectare selectivă a deşeurilor se vede că există mulţi cetăţeni care colectează deşeurile selectiv şi aproape impecabil. Tocmai de aceea, campania organizată de Grupul Greendays este o metodă excelentă de a conştientiza elevii cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor şi de a le pune în valoare capacitatea de a influenţa, la rândul lor, comportamente şi atitudini. Reducerea cantităţii totale de deşeuri nu e doar responsabilitatea administraţiei locale ori a operatorului, ci a întregii comunităţi care trebuie să înţeleagă cât de importantă e contribuţia fiecărui cetăţean pentru ca Aiudul să fie mai curat, deşeurile să fie valorificate cât mai mult posibil, iar bugetul local să nu ajungă să plătească amenzile prin care comunităţile sunt sancţionate dacă nu respectă legea şi ţintele stabilite prin aceasta”, a declarat primarul Horaţiu Josan.
În 1 noiembrie, începe cea de-a treia etapă a campaniei, în care cele 4 unităţi de învăţământ partenere se vor întrece pentru a colecta selectiv cât mai multe deşeuri, competiţie care se va încheia la 1 decembrie. De asemenea, liceenii implicaţi în campanie vor începe să monitorizeze câteva puncte de colectare selectivă din Aiud, pentru a face un diagnostic al atitudinii populaţiei faţă de colectarea selectivă şi depozitarea corectă a deşeurilor în containere, a arătat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii aiudene.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate Un accident rutier a avut loc duminică noaptea, în jurul orei 22.00, în localitatea Șard. O mașină a lovit un stâlp de curent. Citește și: FOTO | ACCIDENT pe autostrada A10: Trei autoturisme s-au ciocnit pe sensul de mers Aiud-Turda Detasamentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea