Rămâi conectat

Oameni şi locuri

William şi Mira – noile vedete ale Cetăţii Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

Nu cumva să credeţi că William şi Mira sunt nepoţi sau strănepoţi de-ai reginei Marii Britanii sau de-ai prinţului Charles, ce s-a îndrăgostit în ultima vreme tot mai mult de meleagurile pitoreşti ale României şi ne vizitează ţara frecvent. Deşi dacă prinţul Charles ar veni şi la Alba Iulia, aproape sigur se va îndrăgosti şi de cetatea noastră cu rădăcini milenare. Dar încă nu este târziu… Revenind la subiect, trebuie să vă spun că  este vorba pur şi simplu de doi mânji!

Doamne cât sunt de frumoşi, de blânzi şi de maiestuoşi! Azi-noapte, îngrijitorii Centrului de echitaţie din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina au avut parte de un eveniment mai deosebit. Două dintre iepele de rasă ale centrului, Wilma şi Ninke au adus pe lume doi mânji, pe William şi pe Mira,  frumoşi şi sănătoşi tun, că-ţi vine să-i pupi, nu alta.

 Mânjii, scăldaţi în lacrimile îngrijitorilor la naştere

 „Aşteptarea, stresul şi oboseala dispar atunci când priveşti cum natura îşi urmează cursul normal. Viitorul arată acum mai bine pentru centrul nostru de echitaţie”, ne-a declarat Gabriel Todor,  manager al centrului de echitaţie din cadrul Traseului celor Trei Fortificaţii, cel care  împreună cu îngrijitorii a asistat marţi noaptea pe viu la naşterea frumoşilor mânji. „Cu toţii am lăcrimat de bucurie şi ne-am rugat la Dumnezeu să se nască sănătoşi şi frumoşi”, ne-a mai declarat Gabriel.

Dincolo de peisajul încântător care se deschide în faţa ochilor turiştilor în zonă, punctul principal de atracţie al centrului de echitaţie  sunt acum, desigur, cei doi mânji proaspăt veniţi pe lume.

 Cursuri de călărie pentru toţi cei doritori

 După cum se ştie, Centrul de echitaţie a fost inaugurat în 2009, iar  în prezent deţine nouă cai şi patru ponei, rasa friziană. Caii de rasă, unii dintre cei mai buni ambasadori ai noii imagini a Cetăţii Alba Carolina,  au fost aduşi din Olanda şi sunt renumiţi în întreaga lume pentru nobleţea şi frumuseţea lor. Centrul  de echitaţie oferă în prezent cursuri de călărie pentru toţi doritorii. Caii frizieni sunt recunoscuţi pentru docilitatea şi ţinuta lor aristocrată, fiind ideali atât pentru cursurile de începători, cât şi pentru cele de avansaţi. În timpul şedinţelor de călărie,  cursanţii sunt atent supravegheaţi de către instructorii centrului bine pregătiţi.

Chiar dacă cei ce îi încalecă nu au mai avut nicio experienţă similară, caii îşi cunosc pe deplin rolul, iar prezenţa instructorului face din orele de călărie o adevărată plăcere, fără să existe vreun risc de accidentare. Cursurile de echitaţie se adresează atât copiilor cât şi părinţilor.

Copiii se pot amuza călărind poneii, iar întreaga familie poate să facă o plimbare cu trăsura cu care s-a plimbat şi dna ex-ministru Elena Udrea la inaugurarea Traseului Celor Trei Fortificaţii, prin şanţurile Cetăţii Alba Carolina.

Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa!

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea