Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Vrei să arăți mai bine? Iată 10 alimente care te întineresc pe zi ce trece

Ioana Oprean

Publicat

în

Există alimente care te întineresc pe zi ce trece, care nu trebuie să lipsească din alimentația ta zilnică. O dietă echilibrată şi sănătoasă este cel mai important element care poate încetini procesul de îmbătrânire şi te poate face să te simţi şi să arăţi mai tânăr(ă).

Iaurt natural

intinerireCulturile vii de bacterii cresc numărul de anticorpi şi au un efect benefic asupra sistemului digestiv şi a celui imunitar. Iaurtul natural poate fi cea mai simplă soluţie, dar nu te limita doar la el. Chefirul şi sana conţin alte tipuri de bacterii utile pentru tinereţea corpului tău.

Ceai verde

Conţinutul ridicat de antioxidanţi, ce încetinesc procesul de îmbătrânire şi au şi un efect important în prevenirea cancerului, nu este singurul atu al ceaiului verde. Această bautură reglează tensiunea arterială, scade nivelul glicemiei şi al colesterolului „rău” şi întăreşte sistemul imunitar.

Ciocolată amăruie

Dacă eviţi excesul de zahăr deoarece ştii că grăbeşte îmbătrânirea, cel mai potrivit desert pentru tine este ciocolata amăruie, cu un conţinut de cacao mai mare de 75%. Bogată în flavonoizi, cacaua scade riscul bolilor cardiace şi previne apariţia demenţei.

Legume verzi

Bogate în folaţi, legumele cu frunze verzi ca spanacul şi salata roşie contribuie activ la protecţia ADN-ului la nivel celular şi a vaselor sanguine. Adaugă şi broccoli în alimentaţia ta pentru a preveni problemele renale şi pentru a scădea riscul de diabet.

Paste integrale

Conţinutul ridicat de fibre nu este singurul atu al pastelor integrale, ce reduc nivelul colesterolului „rău”. Polifenolii, unii dintre cei mai putenici antioxidanţi, sunt prezenţi în făina integrală în cantitaţi similare cu cele din fructe şi legume.

Apă

Consumul regulat de apă de-a lungul întregii zile grăbeşte eliminarea toxinelor, creşte nivelul energetic şi contribuie şi la aspectul proaspăt al pielii. Deshidratarea poate avea ca efecte secundare dureri de cap şi scăderea puterii de concentrare, iar cu un consum mic dar stabil de apă de-a lungul întregii zile îţi menţii corpul în parametri optimi şi lupţi cu îmbătrânirea.

Roşii

Licopenul, colorantul roşu găsit în tomate, este un antioxidant puternic care te menţine tânără şi îţi protejează pielea de semnele îmbătrânirii. Avantajele nutriţionale ale roşiilor se păstrează indiferent cât de mult sunt gătite, iar pentru absorbţia cea mai bună nutriţioniştii recomandă consumul alături de ulei de măsline.

Somon

Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi graşi Omega-3, iar culoarea rozarlie a cărnii de somon se datorează unei substanţe numită astaxantină, ce previne apariţia keratozei actinice (leziuni precanceroase ale pielii, apărute în urma expunerii prelungite la soare).

Vin roşu

Un pahar de vin roşu pe zi îţi oferă un cocktail puternic de substanţe utile pentru întinerire: antioxidanţi, resveratrol, ce creşte nivelul colesterolului „bun”, şi minerale de care beneficiază în special pielea ta.

Soia

O parte importanta din dieta japonezilor, printre cei mai longevivi oameni de pe planetă, soia este o sursă excelentă de proteine fără grăsimi. Alege produsele tofu cât mai puţin procesate şi consumă-le în aceeaşi masă cu puţin peşte, la fel cum fac japonezii. (V.N.)

Sursa Eva.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

28 IULIE | Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Beneficiile unui ficat sănătos

Bera Larisa

Publicat

în

28 IULIE | Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Beneficiile unui ficat sănătos Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, celebrată anual pe 28 iulie, se desfășoară anul acesta sub sloganul „O singură viață, un singur ficat!”. Această zi reprezintă o oportunitate de a sublinia importanța accelerării eforturilor pentru eradicarea hepatitei virale, precum și de a […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă Pentru a avea o grădină sănătoasă chiar și în perioadele de caniculă, pentru irigarea legumelor trebuie să ținem cont de niște reguli. Cu ajutorul acestor reguli ne putem bucura de plante sănătoase și o economie la […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente

Ioana Oprean

Publicat

în

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea