Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2024: Când intră următoarea tranșă pe cardurile sociale. Lunile în care se virează banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere pentru alimente 2024: Când intră următoarea tranșă pe cardurile sociale. Lunile în care se virează banii

Beneficiarii tichetelor sociale pentru produse alimentare și mese calde vor primi în continuare banii în 2024. În urma recalculării veniturilor pensionarilor, Guvernul României a decis majorarea plafonului de venituri pentru acordarea cardurilor sociale. Află mai jos când vor fi virate următoarele tranșe de bani și cine sunt persoanele eligibile pentru acest ajutor important.

Creșterea plafonului de venituri pentru cardurile sociale

În contextul creșterii veniturilor multor pensionari după recalcularea pensiilor, Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri pentru acordarea tichetelor sociale.

Astfel, limita a fost ridicată de la 2.000 la 2.210 lei, permițând unui număr mai mare de români să primească acest sprijin financiar.

Această măsură a fost adoptată pentru a menține numărul de beneficiari la același nivel ca în lunile precedente, în jur de 1,7 milioane de persoane, printre care se numără pensionari, persoane cu dizabilități și familii monoparentale.

Citește și: Vouchere pentru alimente 2024: Câte tranşe se mai acordă pe cardurile sociale până la sfârșitul anului, după majorarea plafonului pentru beneficiari

”Pentru pensionarii care beneficiază de compensarea cu 90% a prețului medicamentelor, plafonul de venit a fost de asemenea majorat, de la 1.830 la 2.020 de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Măsura vine și în sprijinul celor care beneficiază de ajutor pentru încălzire, asigurându-se că pensiile recalculare nu afectează acest drept.

Când vor fi virate următoarele tranșe de bani?

Programul ”Sprijin pentru România”, care oferă un ajutor de 250 de lei la fiecare două luni pentru achiziționarea de alimente, se desfășoară în 2024 în condiții similare cu cele din anul precedent.

Beneficiarii acestui program au primit deja sumele corespunzătoare în lunile februarie, aprilie, iunie și august. Următoarele tranșe de bani vor fi virate în lunile octombrie și decembrie 2024, totalizând 500 de lei până la finalul anului.

Citește și: Vouchere sociale 2024: A fost MAJORAT plafonul de acordare. Alte măsuri pentru susținerea pensionarilor

Aceste sume sunt extrem de importante pentru persoanele din categoriile vulnerabile, oferindu-le sprijin pentru achiziționarea produselor de bază, cum ar fi alimentele sau mesele calde.

Cine beneficiază de cardurile sociale?

Cardurile sociale sunt destinate românilor care fac parte din categoriile vulnerabile și îndeplinesc anumite condiții financiare. Printre aceștia se numără:

-Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare de cel mult 2.210 lei.
-Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.
-Familiile monoparentale cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.
-Pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, dar și beneficiarii de drepturi speciale, cu venituri lunare de cel mult 2.210 lei.
-Persoanele fără adăpost.

Această măsură de sprijin reprezintă un ajutor important pentru milioane de români care se confruntă cu dificultăți financiare, asigurându-le accesul la produse alimentare esențiale și mese calde în fiecare lună.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Ninsori ca în toiul iernii în Europa: Imagini spectaculoase cu prima zăpadă din Italia și Austria. Ciclonul va lovi și România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ninsori ca în toiul iernii în Europa: Imagini spectaculoase cu prima zăpadă din Italia și Austria. Ciclonul va lovi și România Vreme extremă a pus stăpânire pe Italia, unde a nins deja pentru prima oară în acest sezon. Temperaturile au scăzut brusc iar în unele zone a început să ningă exact ca în mijlocul iernii. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea