Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Vouchere alimente 2024: Când se virează în octombrie următoarea tranşă de 250 de lei pe cardurile sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Vouchere alimente 2024: Când se virează în octombrie următoarea tranşă de 250 de lei pe cardurile sociale

Şi în 2024, românii cu venituri reduse (cum ar fi pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, etc…) beneficiază de şase tranşe în valoare de 250 de lei fiecare pe cardurile sociale, bani cu care îşi pot cumpăra alimente sau mese calde.

Până în momentul de faţă, aceste carduri „Sprijin pentru România” au fost încărcate în lunile: februarie, aprilie, iunie şi august. Mai urmează încă două tranşe a câte 250 de lei care vor fi virate în lunile: octombrie şi decembrie.

Deci, cum marţi este 1 octombrie, în următoarele săptămâni urmează ca Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să vireze următoarea tranşă de bani pe carduri. După experienţa tranşelor anterioare, banii sunt încărcaţi în conturi în prima parte a lunii.

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a venit cu o veste bună pentru români. Acesta a anunţat că urmează a fi încărcate cardurile sociale cu o nouă tranşă de bani.

Citește și: Vouchere pentru alimente 2024: Când vor fi alimentate cardurile sociale cu următoarea tranșă. La ce dată intră banii

„Pentru luna octombrie, o să avem o nouă tranșă din tichetele sociale, dacă vreți, renumitele vouchere pentru alimente de 250 lei. Am majorat și plafonul până la care se poate beneficia de aceste sume, plafonul fiind pentru venituri de până la 2.210 lei. În luna octombrie avem o nouă tranșă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetățeni”, a anunţat recent, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Adrian Câciu.

Reamintim că după recalcularea pensiilor, pentru beneficiarii tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, limita de venituri a crescut de la 2.000 la 2.210 lei.

Ce să faceţi dacă nu aţi primit cardul sau dacă l-aţi primit şi nu a fost încărcat

Sunt eligibil, dar nu am primit cardul

Sunt persoane care nu au intrat în posesia cardului pentru că la momentul distribuirii nu se aflau la domiciliu. Poșta Română încearcă distribuirea de două ori pentru fiecare beneficiar. Dacă vă aflați în această situație, primul pas este să verificați la cel mai apropiat oficiu poștal. Dacă nu găsiți cardul acolo, sunați la 031.9268.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduși în program se eliberează noi suporturi electronice.

Așadar, dacă ați devenit eligibil pe parcursul programului, veți fi adăugați pe aceste liste. Pentru a vă asigura că nu sunteți omis, vă puteți adresa Casei Teritoriale de Pensii – respectiv Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială – din județul de reședință. Verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), iar MIPE nu are autoritatea să adauge sau să elimine beneficiari din liste.

Am primit cardul, dar nu este încărcat

Sunt câteva situații în care, din motive tehnice, confirmarea distribuirii cardului către fiecare beneficiar se efectuează cu întârziere. MIPE nu poate efectua plata până nu primește această confirmare de la C.N. Poșta Română. Dacă aveți card și nu este încărcat, sunați la 031.9268.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salicilul folosit de gospodine pentru conservarea legumelor și fructelor dispare de pe rafturile magazinelor: Poate avea efecte negative dacă este consumat pe termen lung

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salicilul folosit de gospodine pentru conservarea legumelor și fructelor dispare de pe rafturile magazinelor: Poate avea efecte negative dacă este consumat pe termen lung Autoritatea Națională pentru Siguranța a solicitat retragerea substanței din comerț pe motiv că nu este autorizată ca aditiv alimentar. Experți de nivel mondial susțin că poate avea efecte negative dacă este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea