Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vitamina pe care o luăm de când eram copii ar putea preveni atacul de cord! O administrăm în mod regulat de-a lungul vieţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vitamina pe care o luăm de când eram copii ar putea preveni atacul de cord! O administrăm în mod regulat de-a lungul vieţii

Cu toții știm că vitamina D, o vitamină destul de comună pe care o luăm în mod regulat de-a lungul vieţii, este bună pentru păr, unghii şi oase, dar nu numai. Un studiu recent arată că astfel suplimentele care au în componenţă vitamina D pot reduce riscul de atac de cord, susţine epidemiologul Rachel Neale, de la Institutul de Cercetare Medicală QIMR Berghofer (Australia).

Deși acest studiu nu este concludent în ceea ce privește cauza și efectul, contează suficient de mult pentru un eșantion de 21.302 de pacienți cu vârsta cuprinsă între 60 și 84 de ani, scrie Science Alert. „Studiul nostru a constatat că suplimentarea cu vitamina D poate reduce riscul de evenimente cardiovasculare majore, iar efectul protector ar putea fi mai marcat la cei care iau statine și alte medicamente pentru boli de inimă. Sunt necesare cercetări suplimentare în acest sens”, spune Neale, autoarea studiului.

Cum s-au comportat pacienţii testaţi

Participanții la studiu au primit timp de până la cinci ani fie un supliment de vitamina D, fie un placebo, aproximativ 80% dintre cei din grupul cu vitamina D continuând să ia suplimente la sfârșitul celor cinci ani.

În grupul cu vitamina D, 6% dintre participanți au experimentat un eveniment cardiovascular major, comparativ cu 6,6% dintre participanții care au luat un placebo. În ceea ce privește atacurile de cord, rata a fost cu 19% mai mică în grupul cu vitamina D, în timp ce nu s-a înregistrat nicio diferență în rata accidentelor vasculare cerebrale.

Statisticile au arătat un beneficiu mai mare date de suplimentele de vitamina D1 şi D3 pentru cei care luau medicamente pentru sănătatea inimii atunci când a început studiul, o altă descoperire interesantă de explorat pe viitor.

Există însă şi un avertisment. Cercetătorii subliniază că nimeni nu ar trebui să înceapă să ia suplimente de vitamina D pentru inimă fără a consulta mai întâi un medic, în special persoanele în vârstă cu afecțiuni existente. La o supradoză de vitamina D, activitatea inimii ar putea avea de suferit.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | ACCIDENT MORTAL la Cisteu de Târnavă: Un bărbat de 46 de ani a decedat, în urma unei coliziuni între un autocamion și două autoturisme Un accident a avut loc joi, 25 iulie, în jurul orei 16.45, pe raza localității Cisteiu de Târnavă între un autocamion și două autoturisme. Două persoane ar fi suferit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea