Vineri, termen în dosarul PDL-istului Silviu Bian, trimis în judecată pentru corupție
*După 12 amânări la Curtea de Apel București este puțin probabil ca la al 13-lea termen să rămână în pronunțare, dosarul afându-se în faza de continuare a administrării probei testimoniale
Curtea de Apel București are pe rol, vineri, 24 mai a.c., dosarul albaiulianului Silviu Bian, fost șef al ANOFM, condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.
Acesta a atacat sentința dată de Tribunalul București, la data de 23 mai. La primul termen, din 14 septembrie, magistrații au decis amânarea judecării cauzei din lipsa apărării inculpatului și au fixat două termene intermediare, în 28 septembrie și 12 octombrie. Au urmat alte 9 amânări, în principal pentru lipsa apărării sau martorilor.
Bian a fost trimis în judecată în data de 9 noiembrie 2011, în stare de arest preventiv. El a fost acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită în formă continuată, după ce a primit peste 250.000 de euro de la opt angajaţi din cadrul unor proiecte finanţate din fonduri europene. Pentru recuperarea acestei sume Tribunalul Bucureşti a dispus menţinerea sechestrului instituit de procurorii DNA asupra întregii lui averi: o casă, un cabinet medical şi un apartament în Alba Iulia, un apartament în Cluj şi trei terenuri – unul în Cluj, unul în Alba Iulia şi unul la Ighiu.
Bian declară în continuare că este nevinovat și că a primit banii fiind convins că aceștia sunt ”un ajutor de la un prieten” care a dorit să-l susțină în campania electorală.
În acelaşi dosar, denunţătorul lui Bian, Cristache Ristea, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, pentru complicitare la luare de mită, iar Alexandra Maria Ţichindelean a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru luare de mită, în cazul celor doi instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]