Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

VIDEO: “Voinicii de la Ighiu”, câştigătorii Decathlonului Dacic de la Festivalul Cetăților Dacice 2024. Întreceri de bărbăţie, forţă şi curaj, la cea de-a XVI-a ediție

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

“Voinicii de la Ighiu”, câştigătorii Decathlonului Dacic de la Festivalul Cetăților Dacice 2024. Întreceri de bărbăţie, forţă şi curaj, la cea de-a XVI-a ediție

“Voinicii de la Ighiu” au câştigat, luni, 24 iunie, Decathlonul Dacic, organizat în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului Cetăţilor Dacice.

Festivalul Cetăţilor Dacice s-a desfăşurat în acest an la Ighiu unde a fost organizată o tabără antică, cu ateliere şi lupte între daci şi romani.

Festivalul a debutat vineri, 21 iunie cu concursul de istorie pentru copii “Pui de Dac” și un preambul al bătăliei dintre daci i romani, pe Dealul Măgulici de la Ighiu.

Sâmbătă, 22 iunie, cei prezenți s-au putut bucura de dansuri antice, demonstraţii ecvestre, bătălia pentru Dacia cu implicarea tuturor trupelor de reconstituire istorică din festival. rugul lui Zalmoxis  și un concert extraordinar ARGATU.

Duminică, 23 iunie, a avut loc un târg tradiţional de Rusalii la Ighiu și spectacol folcloric de Rusalii susținut de ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA, dirijor Alexandru Pal.

YouTube video

Luni, 24 iunie s-au desfășurat tradiționalele întrecerile dacice între voinicii din cele cinci cetăţi dacice de pe raza judeţului Alba: Cugir, Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu şi Săsciori, intitulate Decathlonul Dacic. Acest concurs presupune 10 probe:

Arcul viteazului (tir cu arcul)
Rapid şi puternic (transport 25 kg de nisip)
Suliţaşul Cetăţii (aruncarea suliţei la distanţă)
Cel mai iute de picior (ştafetă, alergare cu butucul)
Braţul de fier (skandenberg)
Să ne unim forţele (tras cu frânghia)
Luptătorul dac (luptă pe butuci)
Voinicul din Cetate (aruncarea bolovanului)
Îndemânare şi curaj (căţăratul pe catarg)
Cărăuşii Cetăţii (transport apă)

Dacă primul loc a fost adjudecat de cei din Ighiu, pe următoarele poziţii s-au clasat în ordine Cugir, Săsciori, Cetatea de Baltă şi Cricău.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, acord de recunoaștere a vinovăției pentru o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare. Ce sume au recuperat procurorii de la el și de la societate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, acord de recunoaștere a vinovăției pentru o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare. Ce sume au recuperat procurorii de la el și de la societate Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, autorul unei mari înșelăciuni imobiliare prin intermediul societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, a fost de acord cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea