VIDEO: Tragedia din Apuseni – inspirație pentru patru tineri care au construit o dronă ce poate oferi ajutor în situaţii limită
Inspirați de accidentului din Munții Apuseni în care și-au pierdut viața Adrian Iovan și Aura Ion, patru tineri din Constanța au reuşit să construiască o dronă care poate oferi ajutor în situaţii limită. Invenția adolescenților a prins viață nu în vreun laborator, ci …în garajul casei.
Ingineri în domeniul aerospaţial, piloţi de avion sau programatori IT. Asta îşi doresc să ajungă tinerii din Constanţa care au revoluţionat ştiinţa cu invenţia lor. Liceenii recunosc că au apelat la trusa de unelte a părinţilor şi că au adaptat mai multe materiale din grădină pentru a duce la bun sfârşit grandiosul proiect.
Până să ajungă la forma finală, cu care acum cei patru tineri se mândresc, a fost nevoie de multă muncă. Garajul casei unuia dintre băieți a fost transformat într-un adevărat laborator de știință și tehnologie. Unul dintre avantaje a fost că la ananghie, tinerii specialiști, au putut apela la uneltele părinților.
„Când am rămas fără șuruburi am luat din trusa tatălui meu, am mai luat niște burlane ramase de la construcția casei și le-am vopsit”, explică Răzvan Dima.
Adolescenții au lucrat cu minuțiozitate la fiecare detaliu, mai bine de un an. Și nu de puține ori s-a întâmplat chiar să piardă noțiunea timpului.
Mărețul proiect a pornit din dorința tinerilor de a găsi soluții în momente limită, atunci când autoritățile au părut depășite de situație.
„Ideea ne-a venit în urma accidentului din Munții Apuseni, ne gândeam că o dronă putea să localizeze victimele rapid și eficient”, spune Vlad Ianculescu.
Cu multă ambiție, ingeniozitate și dăruire, cei patru constănțeni de clasa a XII-a de la Liceul Ovidius au reușit să câștige locul întâi la Concursul Național de Știință și Tehnologie pentru Elevi de la Suceava și să se califice pentru expoziția din Brazilia. Odată ajunși acolo, succesul a fost garantat.
Ingineri aerospațiali, piloți de avion sau programatori IT. Așa arată viitorul pe care și-l doresc.
Adolescenții recunosc că fără sprijinul financiar al părinților, realizarea lor nu ar fi fost posibilă. Autoritățile nu s-au arătat prea interesate de proiectul lor, iar mai multe companii le-au închis ușa când au cerut sponsorizări. Tinerii spun însă că își vor urma visul, oricât de greu le-ar fi.
https://youtu.be/5NMRP5MF2gg
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Accident rutier la ieșirea din municipiul Alba Iulia: Un autocamion și un autoturism implicate în incident.
Accident rutier la ieșirea din municipiul Alba Iulia: Un autocamion și un autoturism implicate în incident. Un accident rutier a avut loc astăzi, 19 noiembrie 2024, în jurul orei 15:30, la ieșirea din municipiul Alba Iulia în sensul spre orașul Teiuș. Potrivit primelor informații transmise de Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta „Unirea” Alba un autocamion […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată