Rămâi conectat

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Șacal filmat pe străzile din Aiud: Sălbăticiunea surprinsă în goană după o pisică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șacal filmat pe străzile din Aiud: Sălbăticiunea surprinsă în goană după o pisică

Un șacal a fost filmat recent de camerele de supraveghere pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Aiud. Animalul a fost surprins în mai multe ipostaze, chiar în timp ce fugărește o pisică.

Mai multe fotografii și înregistrări video au fost postate pe Facebook de un localnic, împreună cu mesajul: ”La adăpostul nopții șacalii și-au croit drum până la câtiva pași de centrul orașului pe firul albiei Aiudelului. Mare atenție la animalele de companie de talie mică caței și pisici și în primul rând la copilași micuți nesupraveghiați”.

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | Șacal auriu surprins într-o comună din Alba: ”Era foarte mare și nu se sperie”

Șacalii sunt împărțiți în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar canis aureus moreoticus este subspecia șacalului auriu care trăiește în Europa. Șacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut. Șacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani. Este o specie de canid bazală, primitivă, mult mai veche decât lupul, de care îl despart cam 800.000 de ani de evoluție.

Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și ungulate sălbatice. Este mult mai omnivor comparativ cu lupul. Șacalul are o lungime de cca 120 cm, din care numai coadă are 30 cm și cântărește în jur de 10-12 kg.

Pentru cineva care nu e obișnuit cu vocalizările lor, urletele șacalilor în noapte pot fi chiar deranjante și înfricoșătoare. ”Howlingul” lor este diferit de urletul lupului. Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo. Șacalul rămâne singurul mamifer răpitor dominant din multe zone ale țării și de top în Dobrogea, potrivit Romsilva.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Șoferiță din Alba, surpinsă cu mașina pe contrasens pe un drum din Hunedoara: ”Știa o scurtătură, nu mai fiți răutăcioși”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță din Alba, surpinsă cu mașina pe contrasens pe un drum din Hunedoara: ”Știa o scurtătură, nu mai fiți răutăcioși” O șoferiță aflată la volanul unei mașini înmatriculată în Alba a fost filmată în timp ce se afla pe contrasens, pe un drum din județul Hunedoara. Video-ul a fost filmat de pasagerul din spate al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea