VIDEO: Ștafeta Veteranilor Invictus a plecat din Alba Iulia spre Aiud. Voluntarii vor ajunge pe 25 octombrie, la Carei, după ce vor parcurge aproximativ 3.800 de kilometri
Ștafeta Veteranilor Invictus a plecat miercuri dimineața, în jurul orei 8.00, din Alba Iulia, din fața statuii lui Mihai Viteazul, spre Câmpia Turzii.
Voluntarii Invictus au fost primiți marți după-masa în fața statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina. Studenți de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și ai Universității „Lucian Blaga” Sibiu, alături de militari din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și voluntari de la Clubul Sportiv Comunitar Sibiu au purtat ștafeta galbenă de la Sibiu până la Alba Iulia, pentru a împlini misiunea de a întregii, în mod simbolic, Drapelul Național, la Carei, de Ziua Armatei României – 25 octombrie. Pe traseu li s-au alăturat și elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.
Alergătorii și bicicliștii au fost întâmpinați cu aplauze de către oficialități, elevi ai colegiului militar, militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia și cetățeni. Schimbul de ștafetă s-a făcut între elevul plutonier adjutant Călin Hartzos de la colegiul militar și Antonio Farcaș, absolvent al colegiului promoția 2023, în prezent student la academia militară din Sibiu.
Ștafeta galbenă a poposit până astăzi dimineață în Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. De aici, va fi purtată în alergare de elevi, coordonați de doamna profesoară Geanina Ilie, până la ieșirea spre municipiul Aiud, de unde alți voluntari Invictus o vor prelua și o vor duce mai aproape de Carei.
Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns în acest an la a X-a ediţie şi se desfăşoară în perioada 4 – 25 octombrie. Evenimentul este organizat de către Asociația Voluntarilor Invictus, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României – 25 octombrie. Purtătorii ştafetei parcurg aproximativ 3.800 de kilometri, pe trei trasee – albastru, galben şi roşu, toate având ca destinație finală ultima localitate transilvană eliberată la 25 octombrie 1944, municipiul Carei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Angajări în armată 2025. Cum poți să ajungi soldat profesionist la MApN: Înscrieri, condiții, probe și formare
Angajări în armată 2025. Cum poți să ajungi soldat profesionist la MApN: Înscrieri, condiții, probe și formare MApN deschide porțile pentru cei care doresc să devină soldați sau gradați profesioniști. Procesul de recrutare și selecție oferă șansa oricărei persoane care îndeplinește criteriile necesare să urmeze o carieră militară, după un program de instruire de 2-5 […]