VIDEO. Podul peste râul Arieș, la ieșire din Turda spre Alba, are structura structura de rezistență afectată. Digi24: Trecătorii își riscă viața
Mii de şoferi îşi pun viaţa în pericol de fiecare dată când traversează podul peste râul Arieş, aflat pe DN1 la ieşirea din municipiul Turda spre Alba Iulia, scrie Digi24.
Podul structura de rezistenţă afectată de greutatea maşinilor şi placa de susținere a trotuarului fisurată. Construit în 1965, acesta nu a fost niciodată reparat integral.
Aflat pe Drumul Naţional 1 la kilometrul 444, podul peste râul Arieş este traversat cu frică de şoferi. Şi nu sunt puţini, având în vedere că e una dintre cele mai aglomerate ieşiri spre Alba-Iulia din muncipiul Turda.
„Starea podului este atât de gravă încât partea carosabilă s-a desprins pur și simplu de ceea ce fusese odată trotuarul acestui pod. Acum între cele două există o crăpătură de cel puțin 40 de centimetri și se poate observa apa râului Arieș”, afirmă Alexandra Groza, jurnalist Digi24.
Iată ce spun trecătorii:
„Nu ia nimeni nicio măsură. Într-o zi o să cadă în Arieș și o să pățească cineva ceva și după aceea o să fie luate măsuri”
„E groaznic. Ăsta e ca și Puntea Suspinelor la Veneția. Treci pe el așa cu frică”.
„Acum până nu cădem în apă mai trecem, apoi ne învățăm să înotăm.”
Podul vibrează de fiecare dată când este traversat de un tir.
„Este afectată structura de rezistenţă a podului. Construcţia podului sunt grinzile, peste grinzi e o placă armată din care porneşte consola trotuarului. Aici e afectată placa asta care este peste grinzi. Oricând grinzile alea pot să se răstoarne. Altceva nu le ţine. (Jurnalist Digi24: În opinia dumneavostră de specialist cât de sigură este circulaţia pe pod?) Nu este sigură”, spune Ovidiu Micu, inginer constructor.
La începutul anilor 2000, podul a fost trecut din administrarea Ministerului Transporturilor la primărie. Autoritățile locale nu au avut bani de reparaţii capitale, care ar costa patru milioane de lei, şi au făcut doar mici lucrări.
Acum, primarul cere Ministerului Transporturilor să preia din nou podul. Acesta a fost construit în 1965 şi nu a fost niciodată reparat integral.
Sursa foto – Ziar de Cluj
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii