Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, pregătiri pentru lansarea grinzilor peste DN1, între sensurile giratorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, pregătiri pentru lansarea grinzilor peste DN1, între sensurile giratorii

Pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, Pizzarotti a reînceput lucrările la nodul rutier Sebeș. S-a început montarea cărucioarelor pe care vor fi lansate grinzile de beton cu lansatorul de grinzi. Probabil săptămâna viitoare vor fi montate primele grinzi la supratraversarea DN1, între cele două sensuri giratorii existente în zona Lancrăm-Sebeș. Potrivit informațiilor obținute de sebesinfo.ro, lucrările vor fi efectuate seara târziu și noaptea pentru a nu bloca traficul rutier.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, dezgheț în plină iarnă!

Nodul rutier Sebeș este probabil cel mai complex nod din România, în prezent el fiind dat parțial în trafic, circulația desfășurându-se doar pe bretelele mici, 5 și 6 care sunt conectate la sensurile giratorii existente. La terminarea nodului rutier conexiunea se va realiza direct cu autostrada A1 pe bretele cu două benzi pe sens care se vor îngusta la o bandă doar la intrarea/ieșirea de pe A1.

Potrivit promisiunilor antreprenorului Pizzarotti, nodul rutier Sebeș va fi finalizat integral până la data de 30 iunie 2021.

Nodul rutier presupune realizarea a unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:

Breteaua 1

Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 2

Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.

Citește și: VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, deschisă de o lună: GROPI imense în asfalt, la sensul giratoriu de pe centură, la Alba Iulia Sud

Breteaua 3

Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.

Breteaua 4

Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.

YouTube video

Breteaua 5

Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.

Citește și: VIDEO| Cum arată autostrada A10 Sebeș Turda, lotul 2, filmat complet, la finalul anului 2020

Breteaua 6

Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea