Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Cum arată autostrada A10 Sebeș Turda, lotul 2, filmat complet, la finalul anului 2020

Publicat

în

Cum arată autostrada A10 Sebeș Turda, lotul 2, filmat complet, la finalul anului 2020. Ce șanse sunt să circulăm în 2021?

Antreprenorul lotului 2 al A10 Sebeș Turda, Aktor, a mărit constant mobilizarea în ultimele 4-5 luni, ale anului 2020, lucru care se și vede, iar lotul 2 a început să arate a autostradă!

Aktor a reușit să încheie anul 2020 ajungând în stadiul fizic de 78,10% fiind asfaltați (în mare partea e vorba de stratul de bază) circa 20 de kilometri din cei 24,5 cât are tot segmentul de autostradă. De asemenea, au fost montați parapeți metalici pe o portiune de circa 9 kilometri.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, s-a deschis circulația rutieră pe vechiul amplasament al DN1, în zona Alba Iulia Nord

În zona Sântimbru este turnat asfalt și sunt montați parapeții metalici, dar tot aici, aproape de Oiejdea, la kilometrul 19 este noul punct cheie al lotului 2 al autostrăzii Sebeș Turda.

Electrica Furnizare Discount

În urma infiltrațiilor de apă în spatele zidului de sprijin, exista un strat saturat de apă, intercalat între 2 straturi de argilă, care produce împingeri asupra zidului de sprijin. Pentru limitarea deplasărilor tronsoanelor din zidul de sprijin, antreprenorul a realizat umpluturi în fata acestora, pe calea 2 a autostrăzii A10. În acest moment, există deplasari între tronsoanele zidului de sprijin. Antreprenorul Aktor a comandat deja un studiu care probabil va fi finalizat în jurul datei de 15 ianuarie 2021. Expertul ce realizeză studiul va propune proiectanților, o soluție pentru problema intervenită la kilometrul 19, ce poate presupune folosirea unor soluții de drenare a apei, ancore suplimentare sau execuția unor piloți forați suplimentari.

În zona Oiejdea, la final de an, în luna decembrie, s-au început lucrările la viitorul CIM, dar finalizarea lui nu reprezintă un impediment pentru o eventuală deschidere pe autostradă.

Pasajul peste calea ferată de la nodul rutier Teiuș este una din problemele care este în curs să fie soluționată, în luna decembrie, Aktor având în această zonă o mobilizare fără precedent. La pasajul peste calea ferată mai sunt de ridicat și montat grinzile din tablier metalic pe două deschideri, operațiune care va putea fi efectuată numai după finalizarea zidurilor de sprijin și realizarea umpluturilor la cele două culee, probabil undeva la finalul lunii martie 2021.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, asfaltatorii români au turnat asfalt zi și noapte, dar primesc banii cu… pipeta!

Partea de jos a orașului Teiuș, renumită cândva pentru bălțile imense, este asfaltată până la Rădești, iar cu mici intermitențe până dincolo de Sâncrai, la joncțiunea cu lotul 3.

Viitoarele poduri peste Râul Mureș, de la Rădești și Sâncrai sunt suprabetonate, iar la cel de la Rădești pe o parte au fost turnate și plăcile de legătură.

În anul 2021 Aktor mai are de realizat 560.000 mc de umpluturi, 77.000 mc balast 0-63, 45.000 de mc BSC și mai ales de turnat 160.000 tone de asfalt.

Datorită mobilizării foarte bune a antreprenoruluii grec din ultimele 4 luni ale anului 2020 și dacă se va rezolva problema alunecării de teren de la kilometrul 19, există șanse reale ca în anul 2021 să circulăm pe autostradă între Alba Iulia și Cluj Napoca.

Publicitate

Ştirea zilei

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

Publicat

în

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

Într-un timp în care dialogul și diplomația par să fie uitate și înlocuite cu forța militară, la fel ca și acum un secol, de către marile puteri ale lumii noastre, un medic pensionar din Cugir trage un semnal de alarmă în ceea ce privește un eventual conflict armat, purtat cu arsenalul din prezent.

„Urmărind emisiunile tv, presa și postările din rețelele sociale legate de actuala criză ucrainiană, am rămas surprins de ușurința acceptării unui conflict armat între superputeri de către majoritatea comentatorilor pro sau contra uneia dintre puteri.

În realitate cei mai mulți nu au habar ce înseamnă un conflict armat adevărat. Ei au impresia că, un conflict armat va fi unul asemănător cu cel prezentat în filmele de acțiune în care “binele” o să învingă, ei fiind practic neafectați și doar simpli spectatori. Se vor trezii ca dintr-un vis urât atunci când le vor fi distruse bunurile personale, când se vor trezi în postura de refugiați, când le vor fi rănite sau ucise persoanele dragi sau când vor fi ei însuși victime pe front.

Electrica Furnizare Discount

Mă îngrijorez când aud cu câtă ușurință se discută de lovituri precise cu rachete sau lovituri nucleare. Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară (temperatură în focarul exploziei peste 300.000 grade C, undă de șoc distructivă pe o rază de mulți km, radiații radioactive, “iarnă nucleară” după explozia mai multor bombe etc.) și ce consecințe va avea pe termen lung.

Sunt ferm convins că, singura soluție rațională este continuoarea dialogului șI eforturile ambelor părțI pentru evitarea cu orice preț a unui conflict armat!

Dumnezeu să ne ajute!”, a fost mesajul medicului Karlheinz Ludwig, din Cugir.

Potențiala invazie a Ucrainei de către trupele rusești comasate la graniță este un scenariu tot mai discutat de analiștii politici și militari în ultimele săptămâni. Știrile externe se succed cu rapiditate și expun diverse ipoteze.

Recent, Marea Britanie acuza Rusia că vrea să răstoarne guvernul de la Kiev pentru a instala o conducere pro-rusă, ca parte a planului de a invada țara. În ultimele săptămâni, oficialii americani și NATO au declarat în repetate rânduri că se așteaptă și se pregătesc pentru un atac.

La Kiev, ucrainenii sunt îngrijorați pentru soarta țării lor, dar se declară pregătiți să meargă la luptă dacă li se va cere. Totuși, majoritatea populației speră că scenariul cel mai sumbru nu va deveni realitate.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Virgil Popescu, ministrul Energiei, REINFECTAT cu COVID-19: „De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid”

Publicat

în

Virgil Popescu, ministrul Energiei, REINFECTAT cu COVID-19: „De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid”

În cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, Virgil Popescu, ministrul Energiei a anunțat faptul că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și s-a izolat la domiciliu.

„De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid. Rezultatul a fost pozitiv. În urmă cu câteva minute am primit și rezultatele la testul RT-PCR, care a confirmat că sunt infectat cu COVID – 19”, a anunțat Popescu pe Facebook.

Electrica Furnizare Discount

„Am o formă ușoară, sunt izolat la domiciliu și iau tratamentul prescris de medici. Am făcut mai multe teste în ultima perioadă, ieri am avut test negativ”, a precizat el.

„Vă doresc tuturor multă sănătate, aveți grijă de voi și de cei dragi. Păstrați regulile de distanțare socială, purtați masca și protejați-vă. Da, recomand în continuarea vaccinarea, pentru că sunt încrezător că vom reuși să scăpăm de acest virus, care ne tot dă viețile peste cap”, a mai scris Popescu.

Ministrul a participat marți, la ședința de Guvern, iar apoi la conferința de presă unde a prezentat ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea drumului național DN14B și a podurilor de la Teiuș și Crăciunel: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Modernizarea drumului național DN14B și a podurilor de la Teiuș și Crăciunel: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Drumul naţional DN 14, între Teiuş și Blaj, lungime estimate de aproximativ 23,7 km, este subdimensionat ca lăţime şi se află într-un proces de degradare care impune reabilitarea și modernizare lui astfel încât să asigure condiţii optime de exploatare în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere.

Proiectul „Modernizare DN 14 B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)” este un obiectiv de investiții în lista proiectelor localizate pe rețeaua secundară – drumuri de conectivitate și transregio – punctul 3. Blaj- Teiuș-A10 (profil 1+1).

Electrica Furnizare Discount

Acest drum face parte din rețeaua rutieră secundară, rețea care are
rolul de a conecta reședințele de județ la rețeaua primară într-o manieră rapidă și sigură, pentru populație și mediul de afaceri. Rețeaua rutieră secundară funcționează ca sursă care alimentează rețeaua rutieră rapidă, crescând astfel atracvitatea invesțiilor.

Pentru realizarea invesțiilor în infrastructura de transport, este general acceptat faptul că acestea trebuie ghidate după o strategie de dezvoltare a sectorului. Planul Invesțional al Ministerului Transporturilor dezvoltă o strategie a asigurării finanțării necesare pe cei 10 ani de implementare plecând de la corelarea principalelor surse de finanțare disponibile României: PNRR, POT, CEF 2.0 și bugetul național.

Asfel pentru a se realiza acest obiectiv de investiții este necesară încheierea unui Parteneriat avut în vedere este unul de interes regional și urmărește stabilirea drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente pregătirii proiectului “Elaborare Studiu de Fezabilitate, PAC si elaborare Proiect Tehnic pentru „Modernizare DN 14 B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)”.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare