Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO SPECTACULOS| La nodul rutier Sebeș s-a realizat ultima conexiune dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La nodul rutier Sebeș s-a realizat ultima conexiune dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

Astăzi, la nodul rutier Sebeș a fost realizată ultima conexiune dintre autostrada A10 și A1, fiind ridicat, translatat și montat ultimul tablier metalic la supratraversarea pe care breteaua 3 o are la A1. La lucrări au participat angajați de la DEME Macarale, OBAN IRON ENGINEERING, firmă care montează structurile metalice realizate de MAEG din Italia și nu în ultimul rând de la Pizzarotti, antreprenorul general al lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Toate operațiunile, inclusiv cele de astăzi, au fost conduse personal de Eusebio Caretta, directorul de proiect al lotului 1, de la Impresa Pizzarotti.

Cele mai complexe lucrări din aceste zile au fost realizate între 23 și 24 iulie, perioadă în care traficul pe autostrada A1 a fost închis. S-au făcut operațiuni de turnare a plăcilor de suprabetonare de la bretelele 2 și 5 (supratraversările la A1) și la fundații PMV în banda mediană, totul culminând cu ridicarea tablierului metalic la breteaua 3, chiar peste autostrada A1. Operațiunea, extrem de complexă, care a presupus un marș al macararalei cu tablierul metalic a durat toată noaptea, dimineața, în jurul orei 5,  colosul de metal fiind fixat pe poziție.

YouTube video

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

În această dimineața s-a ridicat, translatat și montat ultimul tablier metalic de la supratraversarea pe care breteaua 3 o are la A1, ultima conexiune dintre autostrăzile A10 și A1, practic toate supratraversarile la A1 având toate grinzile sus.

YouTube video

Nodul rutier presupune realizarea a unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:

Breteaua 1

Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 2

Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 3

Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.

Breteaua 4

Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.

Breteaua 5

Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.

Breteaua 6

Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, în Aiud, la un atelier de tâmplărie. Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea