Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Lucrările stagnează pe Lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu – VEZI cele mai noi filmări aeriene din zonă

Ziarul Unirea

Publicat

în

autostrada lot3Utilizatorii forumurilor dedicate subiectelor de infrastructură au publicat noi filmări aeriene cu loturile de autostradă aflate în construcție. Acestea surprind stagnarea lucrărilor de pe lotul 3 din autostrada Orăștie – Sibiu, un tronson despre care ministrul Șova a declarat că va fi finalizat până în noiembrie 2014, deși termenul inițial de încheiere era aprilie 2013.

Video-ul a fost realizat deasupra autostrăzii dinspre Sebeș spre Sibiu, iar lotul 3, cel cu probleme și care se află în continuare în lucru, începe de la minutul 4:11 și ține până la minutul 11:20.

Față de ultima filmare aeriană deasupra acestui lot, lucrările par a nu fi progresat aproape deloc, iar pe întreaga lungime a șantierului prezența constructorului este aproape inexistentă.

Lotul 3 (Cunța-Săliște – 22,11 km, valoare 604,7 mil. lei fără TVA, antreprenor general Impregilo SpA – trei poduri peste cursuri de apă, trei pasaje peste căi de comunicație, un viaduct (cel de un km de la Aciliu), un nod rutier (Apoldu de Jos), un spațiu de parcare și servicii) este singurul aflat încă în lucru din autostrada Orăștie – Sibiu. Celelalte loturi au fost inaugurate în decembrie 2013.

Întârzierea pe acest lot vine în urma problemelor generate de alunecări de teren apărute în doua puncte în zona Apoldu. Constructorii spun că problemele de teren nu au fost prevăzute înainte de atribuirea contractelor.

Problemele majore au apărut tocmai de o parte și de alta a celei mai impresionante lucrări, viaductul de un kilometru de la Aciliu, cel mai înalt viaduct din țară. În cele din urmă, soluția care va fi implementată va fi un debleu imens și practic întregul deal va fi săpat (minutul 10:20).

Filmarea aeriana a fost realizată prin contribuțiile utilizatorilor forumurilor: forum.peundemerg.ro și skyscrapercity.com.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea