Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Imagini APOCALIPTICE la Ocoliș. După o rupere de nori, un pârâu a crescut de 73 de ori și a măturat totul în cale. Oameni înfricoșați, gospodării și drumuri distruse, mașini luate de apă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini APOCALIPTICE la Ocoliș. După o rupere de nori, un pârâu a crescut de 73 de ori și a măturat totul în cale. Oameni disperați, gospodării și drumuri distruse, mașini luate de apă

Astăzi a fost anunțat Cod Roșu de vreme extremă în zona Ocolis-Poșaga. La Ocoliș, o rupere de nori a făcut ca debitul pârâului cu același nume, pârâu care vara aproape că seacă, să crească de 73 de ori.

În zonă au mai fost inundații, însă oamenii nu au mai văzut așa ceva în viața lor.

Între 20 și 30 de gospodării au fost distruse de ape, drumurile sunt distruse, iar satul a fost despărțit în două de furia apelor. Mai multe mașini au fost luate de apă și duse pe Arieș în jos, până dincolo de Buru.

„Două mașini le-o luat din grădină apa și le-or găsit mai jos, unde e totul făcut zob. Vițeii is acolo, nu știu ce se întâmplă cu ei, găinile le-o luat, tot, lemne de foc, tot.

YouTube video

Nu pot să ajung la grajd, nu am cum. O fost apă mare, după cum se vede.”, a povestit o localnică, din comuna afectată de inundații.

Au fost prezenți Inspectorul Șef al ISU Alba, Lt. Col. Costea Ovidiu și Prefectul județului Alba, Nicolae Albu. Pompierii ISU au rămas în zonă, iar Consiliul Județean a trimis mai multe utilaje. De asemenea, mai mulți copii s-au refugiat în biserica din centrul localității, pentru a fi ocrotiți de către vremea extrem de agresivă din cursul după-amiezii de 15 iulie.

Nicolae Albu, prefectul județului Alba, a transmis următoarele informații despre dezastrul provocat: „Nu avem în momentul de față victime, asta e prioritatea. Nu plecăm de aici, colegii vor rămâne până se vor asigura că nu sunt probleme. În momentul în care putem să intrăm, avem deja utilajele pregătite. Colegii de la Drumuri Locale vor să intervină cu gabioane și piatră ca să poată să refacă drumul.

YouTube video

Geografia comunei efectiv s-a distrus. Unde era drumul este o mare viitură. Vom reface infrastructura, dar prioritizăm. Prima oară, siguranța oamenilor și după toate instituțiile vor fi utilizate, ca să refacă tot ce a fost stricat.”

„Din păcate, cantitățile foarte mari de apă căzute au dus la producerea unor viituri deosebit de puternice. În urma acestor fenomene, am fost solicitați să intervenim, prin sistemul 112, pentru evacuarea mai multe persoane, care au fost surprinse de viituri în case.

YouTube video

Vă pot spune că, până în acest moment, am identificat aproximativ 20-30 de locuințe grav afectate de viitură. De asemenea, am intervenit pentru evacuarea a 15-20 de persoane surprinse de viitură în podurile caselor. Printre persoanele evacuate, se numără inclusiv o gravidă la termen, care a și fost evacuată spre un spital din zonă. Pentru limitarea efectelor inundațiilor, au intervenit aproximativ 70 de pompieri, de la toate structurile operative ale inspectoratului”, a transmis, la rândul său, Inspectorul Șef al ISU Alba, Lt. Col. Costea Ovidiu, aflat la fața locului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea