Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

VIDEO | Festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

VIDEO | Festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Astăzi, 30 septembrie 2024, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și-a deschis porțile pentru sute de studenți înscriși în anul universitar 2024-2025.

Citește și: „Primul student din familie”: Până la 4.000 de lei pe an pentru absolvenții de liceu. Modalitatea de acordare

Festivitatea de deschidere a anului universitar a început la ora 11.00 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și a reunit studenți, cadre didactice, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Rectorul universității, Daniel Breaz le-a transmis studenților urări de bun venit și succes în noul an academic. De asemenea, la festivitate a fost prezent Ambasadorul Quatarului în România cu care Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a pus bazele unei colaborări pentru dezvoltarea învățământului superior.

YouTube video

Structura an universitar 2024-2025

Studenții se vor bucura de o pauză de aproximativ două săptămâni în preajma sărbătorilor de iarnă, de obicei între Crăciun și Anul Nou. Semestrul I se încheie, de regulă, la finalul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie 2025. Urmează o scurtă perioadă de pregătire pentru sesiunea de examene.

Semestrul al II-lea

După o scurtă pauză post-sesiune, semestrul al II-lea debutează de obicei în luna februarie 2025. O altă vacanță așteptată este cea de Paște, care de obicei se întinde pe durata unei săptămâni în luna aprilie, conform Edu.ro.

Pentru majoritatea studenților, semestrul al II-lea se încheie spre finalul lunii mai sau începutul lunii iunie 2025. Urmează o perioadă dedicată pregătirii pentru sesiunea de examene. Similar cu sesiunea din primul semestru, studenții vor avea câteva săptămâni la dispoziție pentru examene.

Cea mai lungă și așteptată vacanță a anului începe după încheierea sesiunii de examene din semestrul al II-lea și se întinde pe durata verii, până la finalul, când începe un nou an universitar.

Semestrul al II-lea pentru anii terminali

Studenții din anii terminali urmează, în general, aceeași structură ca și ceilalți studenți în semestrul al II-lea. Diferența majoră constă în faptul că aceștia se vor concentra pe finalizarea proiectelor de diplomă sau disertațiilor, precum și pe pregătirea pentru susținerea examenului de finalizare a studiilor.

În funcție de programul de studiu, studenții din anii terminali pot avea inclusă și o perioadă de practică în semestrul al II-lea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ITM ALBA: Amenzi de 24.500 lei și 13 avertismente în perioada 23-27 septembrie 2024. Ce nereguli au găsit inspectorii

Bera Larisa

Publicat

în

ITM ALBA: Amenzi de 24.500 lei și 13 avertismente în perioada 23-27 septembrie 2024. Ce nereguli au găsit inspectorii Inspectorii ITM Alba au dat în perioada 23-27 septembrie, 13 avertismente și amenzi în valoare de 24.500 de lei. Citește și: Explozie de locuri de muncă la stat în 2024: 5.000 de posturi noi, doar în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea