VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda, lotul 3: Elementele pentru siguranța rutieră, neîntrunite. Se va circula cel târziu în martie
Mai multe neconformități au fost constate, marți, pe lotul trei al Autostrăzii Sebeș-Turda, care are 12,5 kilometri și se întinde de la Aiud la Decea, în urma unei inspecții efectuate în vederea recepționării tronsonului, iar elementele pentru siguranța rutieră nu sunt întrunite. Pe acest tronson se va circula cel târziu în luna martie.
Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu, a declarat, marți, presei, după inspecția privind recepționarea lotului trei al Autostrăzii Sebeș-Turda, că anumite neconformități descoperite în luna noiembrie 2017 s-au menținut.
”Am constatat că s-au menținut anumite neconformități descoperite și în luna noiembrie a anului trecut, ca atare, vom vedea și ce spun și celelalte două echipe pentru că au fost trei echipe, practic, astăzi în inspecție, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranța rutieră și a treia echipă, noi împreună cu presa, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte am văzut, există aceste neconformități, se va întruni comisia în după-amiaza aceasta, va studia inclusiv documentele și în funcție de ce se va stabili se va decide dacă se acordă sau nu recepția”, a spus Alin Șerbănescu.
Constructorului i s-a pus în vedere să remedieze deficiențele constatate anul trecut, potrivit lui Șerbănescu.
”Vorbim de exces de bitum, vorbim de probleme legate de rugozitate, adică de aderența în sine a asfaltului, vorbim de elemente de planeitate executate neconform, care, din perspectiva circulației, pot crea probleme”, a completat Alin Șerbănescu.
Întrebat de jurnaliști dacă s-ar putea circula în siguranță, el a răspuns: ”Deocamdată să spunem că nu ne antepronunțăm, dar elementele pentru siguranța rutieră considerăm că nu sunt întrunite în ceea ce privește partea de drum”.
La inspecție a fost prezent și constructorul, care urmează să dea explicații în cadrul comisiei.
Șerbănescu nu a putut preciza, în acest moment, dacă se va face sau nu recepția, însă a spus că cel târziu până în luna martie se va circula pe acest tronson.
”Până în maxim luna martie, ca să dau așa un termen realist, se va putea circula, în condițiile în care constructorul înțelege că nu se mai face rabat de la calitate în România, în condițiile în care nu cerem altceva sau alt tip de calitate decât cel care se practică în țările europene”, a mai spus Șerbănescu.
El a remarcat, pe parcursul inspecției, că drumul este denivelat în mai multe locuri.
”Există soluții tehnice de remediere a acestor deficiențe, dar ele presupun muncă, un timp mai lung sau mai scurt, dar ele clar trebuie remediate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CNAIR.
De asemenea, el a precizat că lotul patru este programat pentru o inspecție în luna februarie.
”Vom vedea cum evoluează lucrurile în realitate acolo, iar celelalte două loturi sunt programate și ele anul acesta spre a fi deschise circulației. Vom vedea de asemenea cum vor evolua lucrările în zonă și în funcție de acestea vom stabili dacă se va face recepția sau nu”, a mai precizat Șerbănescu.
Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.
Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.
Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 2 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Actualitateacum o zi
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a