VIDEO| Asfaltări pe timp de NOAPTE pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, pe breteaua 1
VIDEO| Asfaltări pe timp de NOAPTE pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, pe breteaua 1
Pe lotul 1 al autostăzii A10 Sebeș-Turda, antreprenorul general a început să efectuze lucrăi de asfaltare pe timp de noapte. ”Minunea” se datorează faptului că lucrările de asfaltare sunt organizate pe două schimburi, unul de dimineață, iar cel de-al doilea începând cu ora 16 și până noaptea târziu, în jur de ora 1-2.
Lucrările de asfaltare în schimbul 2 sunt realizate de firma Elis Pavaje, unul dintre prestatorii mari de pe lotul 1, iar asfaltul este furnizat de stațiile de asfaltare ale Europexpres SRL.
În această noapte (n.n. 17 spre 18 septembrie) s-a lucrat până în jurul orei 1:30, fiind turnate circa 540 de tone de asfalt doar pe schimbul 2. Lucrările de asfaltare se efectueză la lumina unui proiector, pe lângă oboseală inerentă, una dintre probleme o reprezintă atenția sporită pe care trebuie să o aibă muncitorii la marcajele făcute pe timp de zi de topografi.
Firma Elis efecutează lucrările de asfaltare pe timp de noapte la nodul rutier Sebeș, unul dintre cele mai complexe din România, având circa 14,5 km de bretele. A fost turnat deja primul strat de asfalt pe breteaua 2, iar noaptea trecută se turna asfalt pe breteaua 1 care face legătura cu A1 pe direcția de mers Turda-Sebeș-Deva.
Nodul rutier presupune realizarea unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:
Breteaua 1
Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.
Breteaua 2
Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.
Breteaua 3
Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.
Breteaua 4
Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.
Breteaua 5
Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.
Breteaua 6
Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii