Rămâi conectat

Sport

VIDEO: antrenorii după derby „de Alba”, Metalurgistul Cugir – Performanţa Ighiu | Adorian Himcinschi: „O victorie muncită, obţinută cu şansă”, Călin Moldovan: „Meritul Performanţei este că s-a prezentat”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adorian Himcinschi Performanta IghiuSupărare mare sub Drăgana, după derby-ul judeţean Metalurgistul Cugir – Performanţa Ighiu, câştigat de vizitatori, cu scorul de 2-1 (0-0), după o partidă controlată de cugireni, ce au ratat o sumedenie de ocazii, dar au pierdut, deşi în actul secund oponenţii s-au apropiat rareori de buturile lui Lăncrănjan, dar au înscris în două rânduri prin Fetiţa.

*Penalty-ul egalizator, contestat de Metalurgistul

Confirmând cutuma conform căreia „fotbalul este uneori mincinos”, amfitrionii şi-au risipit şansele de a mai conta în lupta la promovare, din pricina ghinionului, dar mai ales din cauza marilor ratări semnate Cîrstean, G. Goronea şi Şuteu.

Citeşte şi: FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – Performanţa Ighiu 1-2 (0-0) | Dublă Fetița și trupa lui Himcinschi câștigă derby-ul județean! Adio promovare sub Drăgana!

În schimb ighienii s-au apropiat la un punct de liderul ASU Poli Timişoara şi fac calcule înaintea ultimelor trei runde. Au fost şi probleme de arbitraj, cugirenii contestând la final penalty-ul egalizator, transformat de Fetiţa în minutul 73, după un duel Bold – S. Turuş. Oficialii Metalurgistului vor trimite la FRF caseta video, prin care reclamă decizia injustă de arbitraj.

Fetita Performanta Ighiu*Călin Moldovan: „Ne-a bătut Dumnezeu! Avem prea mulţi jucători pentru care fotbalul este pe planul doi”

Supărat după eşecul neverosimil, după derularea ostilităţilor, antrenorul gazdelor, Călin Moldovan a plecat rapid de la stadion, fără a stat de vorbă cu reprezentanţii presei, oferindu-ne ulterior, telefonic, declaraţia, la aporoximativ o oră după sfârşitul întâlnirii. „Fără să jignesc pe nimeni, dar la modul cum s-a desfăşurat partida, singurul merit al Performanţei a fost că s-a prezentat la meci. Ne-a bătut Dumnezeu în acest joc, pentru că avem mult prea mulţi jucători pentru care fotbalul este pe planul secund, nici măcar noi nu ne-am bătut singuri în acest joc. Şi arbitrii au avut rolul lor, pentru că nu poţi să dau penalty la o asemenea fază, în care mai degrabă a fost fault în atac„, a precizat extrem de necăjit Călin Moldovan.

*Săgeţi între antrenori, replica lui Him!

Nu negăm faptul că au fost dese momentele în care Metalurgistul Cugir a dominat jocul. Vreau însă să-i transmit lui Călin Moldovannu trebuie să uite că Performanţa a câştigat şase puncte din dubla directă, lucru care spune foarte multe. Mă întreb oare, cei de la Cugir ar fi dorit să ne prezentăm cu capul tăiat, ca nişte jaloane, sau marionete, pentru a-şi adăuga trei puncte în clasament? Noi am jucat toate meciurile numai pe teren şi în acest joc am luptat pentru cele 10 la sută şanse pe care le avem„, a comentat antrenorul Adorian Himcinschi.

*Adorian Himcinschi: „Credem în şansele noastre până la final. Contează enorm punctele pierdute cu Giarmata”

Antrenorul oaspeţilor a recunoscut că în acest derby propria echipă a beneficiat şi de multă şansă, susţinând că se va bate cu ASU Poli până la final pentru promovare, cu toate că Performanţa are cu un meci mai mult disputat, deci mai puţine puncte puse-n joc. „Am avut şi puţină şansă, am rezistat, am reuşit să egalăm şi să obţinem o victorie muncită. Credem în noi până la capăt şi câtă vreme mai avem şanse, chiar şi 10 la sută luptăm. Seria este echilibrată valoric, se poate întâmpla orice. Cele două puncte pierdute cu Giarmata contează enorm„, a declarat Adorian Himcinschi.

Runda viitoare, ASU Poli Timişoara joacă în deplasare cu CSU Craiova 2, Metalurgistul Cugir are meci extern cu CS Ineu, iar Performanţa evoluează pe „Cetate” cu CSM Lugoj.

Foto-video: Lucian Danciu

În cele ce urmează, declaraţia video oferită de Adorian Himcinschi, antrenorul Performanţei, după derby-ul de sub Drăgana şi a doua victorie stagională împotriva Cugirului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea