Vezi cum a umflat PSD Alba factura la gunoi pentru locuitorii județului – o afacere de circa 1 milion de euro!
Principalul responsabil pentru creșterea facturii la gunoi menajer este PSD Alba, și mai exact reprezentanții lor care conduc Garda de Mediu si Agenția pentru Protecția Mediului Alba.
Dacă cele doua instituții și-ar fi făcut treaba, conform legii, deșeurile menajere din județul Alba nu ar mai fi trebuit transportate la o rampa privată la Cristian, județul Sibiu, ci la rampa de la Războieni. Motivul invocat in 2014 cand SC Euro Transilvania SRL din Războieni a primit Autorizația de Mediu (revizuita la 19.09.2014!!!), a fost ca autoritațiile de mediu nu doreau ca la Războieni sa fie depozitate gunoaiele de la Cluj Napoca.
La mai bine de un an de atunci, scandalul a crescut, la fel și nemulțumirile cetațenilor pentru pretul majorat al deseurilor, ca urmare a relocării acestora la Sibiu. Distantă mai mare, costuri mai mari!
La presiune politică, rampa de gunoi de la Sibiu este inchisă mișelește intr-o vineri seara, după inchiderea programului, ca în vremea lui Năstase, cand arestările se faceau tot …vinerea seara.
Marți dimineața, împreună cu specialiștii Consiliului Județean Alba am avut discuții la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba.
Am avansat două propuneri : platforma din interiorul UPSOM și cea de la Războieni, la sugestia primarului din Ocna Mures, Silviu Vințeler. In doar 20 de minute, Agenția pentru Protecția Mediului Alba a spus clar si răspicat că singura soluție legală este platforma de la Războieni, care avea autorizație de mediu inca din 2014 și categoria “deseuri nepericuloase” în codul CAEN.
A urmat vizita in teren. După discutia cu proprietarul, la fața locului au apărut și reprezentanți PSD, domnii Murg, Florea si Hălălai.
“Am facut drumul degeaba până aici”, a fost prima declarație a domnului consilier județean PSD Florea în fața presei, după ce a coborât din mașină.
Peste o oră, cu toții au admis ca platforma firmei din Războieni poate depozita temporar deșeurile din Alba timp de un an, adică până în 2016, cu mici retușuri.
Deznodământul se cunoaște deja, o aprobare temporară pentru Cristian (10 zile) și apoi deșeurile merg la Războieni, și asta in primul rând, datorită actualului director al Agenției pentru Protecția Mediului Alba.
Intrebarea la care trebuie să răspunda liderii PSD Alba este de ce nu s-a luat această măsură incă din 2014, când platforma din Războieni îndeplinea aceleași condiții? De a fost refuzat Războieniul, iar operatorii au fost dirijați spre Sibiu? Prietenii știu de ce! Iar cei vinovați trebuie să răspundă !
Florin Roman, co-presedinte PNL Alba Iulia
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Politică Administrație
Reabilitare pentru creșterea eficienței energetice a unui bloc din Zlatna: Licitație pentru contractarea lucrărilor
Reabilitare pentru creșterea eficienței energetice a unui bloc din Zlatna: Licitație pentru contractarea lucrărilor Primăria Zlatna a lansat, luni, 30 iunie 2025, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de contractare prin licitație publică a lucrărilor de reabilitare pentru creșterea eficienței energetice la un bloc din oraș. Citește și: Cinci blocuri din Zlatna vor […]
VIDEO | Parcul de joacă din centrul localității Galda de Jos, finalizat: Ce dotări are
Parcul de joacă din centrul localității Galda de Jos, finalizat: Ce dotări are Parcul de joacă din centrul localității Galda de Jos a fost finalizat și este deschis de vineri, 4 iulie 2025, fiind pregătit să devină un loc de relaxare și socializare, în special pentru cei mici, au transmis reprezentanții primăriei locale. Noul parc […]
Florin Roman, deputat PNL de Alba: Contractele de consultanță prin care multinaționalele exportă anual circa 40 de miliarde afară către acționari trebuie să înceteze
Florin Roman, deputat PNL de Alba: Contractele de consultanță prin care multinaționalele exportă anual circa 40 de miliarde afară către acționari trebuie să înceteze Florin Roman, deputat PNL de Alba, este de părere că ar trebui luate măsuri pentru a bloca externalizarea profitului multinaționalelor, estimată la circa 40 de miliarde de euro, anual. ”Am avut […]