„Vânătoarea de vize de flotant”: Cât costă micile înțelegeri ale părinților pentru o adresă fictivă pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Soluția Ministerului de Interne
A început marea vânătoare pentru vizele de flotant, după ce joi 30 martie 2023, au fost publicate listele circumscripțiilor și numărul de locuri și clasele pe unități de învățământ.
Şcolile au afişat joi numărul de clase şi străzile arondate lor, iar părinţii au umplut reţelele sociale cu anunţuri în care cer rezidenţă în zonă. Micile înţelegeri pentru adresa fictivă costă de la câteva sute de lei până la sute de euro. Nu este ilegal, doar imoral, spun directorii de şcoli. Copiii vor ajunge să înveţe în clase supraaglomerate şi după un orar obositor, în trei schimburi.
„Caut viză de flotant”. Grupurile de pe reţelele sociale s-au umplut cu astfel de anunţuri – părinţii copiilor care intră la toamnă în clasa pregătitoare caută cea mai bună şcoală. Pentru mulţi, acea şcolă este departe de cea la care sunt arondaţi. Ca să oprească fenomenul, ministerul de Interne vrea o nouă regulă – cel mult 10 persoane înscrise la o adresă. Proiectul de lege a fost trimis la Parlament.
Între timp, directorii şcolilor nu au de ales. Legislaţia îi obligă să înscrie toţi copiii ai căror părinţi fac dovada că locuiesc în zona arondată, cu domiciliu stabil sau viză de flotant. Părinţii cred că autorităţile sunt de vină.
Autorităţile atrag atenţia părinţilor şi asupra locurilor limitate la o clasă. Cererile de înscriere în clasa pregătitoare se depun între 3 şi 18 mai, iar listele finale vor fi afişate pe 31 mai. Aproape 170.000 de locuri sunt disponibile în şcolile din toată ţara.
Sursa: observatornews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
”Mica recalculare” a pensiilor 2025: Care sunt pensionarii care primesc bani în plus chiar dacă toate pensiile au fost înghețate
”Mica recalculare” a pensiilor 2025: Care sunt pensionarii care primesc bani în plus chiar dacă toate pensiile au fost înghețate Pentru că nu au primit creșteri de pensii la începutul anului 2025, pensionarii își pun speranțele în etapa a doua a recalculării. Sunt vizați însă, doar cei care au muncit ore suplimentare, au obținut sporuri, […]