Rămâi conectat

Actualitate

Valea Oltului închisă pentru o lună: Rute ocolitoare disponibile în timpul lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești

Bera Larisa

Publicat

în

Valea Oltului închisă pentru o lună: Rute ocolitoare disponibile în timpul lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești

În mijlocul sezonului estival, o decizie a autorităților provoacă discuții aprinse: Valea Oltului va fi închisă circulației în timpul zilei, între 8 iulie și 9 august, pentru lucrări de defrișare pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești.

Citește și: Valea Oltului ÎNCHISĂ timp de o lună, în timpul zilei: În zonă se vor face lucrări la autostrada Sibiu-Pitești

Această veste afectează nu doar planurile românilor care intenționează să plece în vacanță, ci și transportul de mărfuri din sudul în nordul țării și dincolo, în Europa. Traficul va fi redirecționat pe rute alternative, care se anticipatează a fi supraaglomerate de mașini.

Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești necesită sacrificii, a explicat ministrul Transporturilor în contextul anunțului privind închiderea circulației pe Valea Oltului. Pe lotul 2 Boița – Cornetu, tăierea arborilor este necesară pentru a preveni incidente cu potențial periculos pe drum.

Rute alternative disponibile

Din Râmnicu Vâlcea ocolul care trebuie făcut pentru a ajunge în Sibiu este uriaș. Autoritățile se gândesc să îi direcționeze pe șoferi pe traseul Târgu Jiu – Simeria – Sibiu. Drumul se va lungi cu 265 de kilometri și va dura cu 3 ore și 40 de minute mai mult. Pentru mașinile mici, o altă variantă ar fi Transfăgărășanul – aproape 100 de kilometri în plus, dar având în vedere dificultatea traseului durata va crește cu 2 ore și 20 de minute.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii își propune totuși să le permită celor care locuiesc chiar pe Valea Oltului să ajungă acasă, cu mașina, între anumite intervale orare.

Autostrada care ar trebui să ne scape pe toți de griji are termen de finalizare în toamna anului 2027. Un tronson este gata, două se află în construcție, și încă două – abia în proiectare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Subiecte bacalaureat 2024: Ce au avut de rezolvat elevii la proba la alegere în funcție de profil și specializare

Bera Larisa

Publicat

în

Subiecte bacalaureat 2024: Ce au avut de rezolvat elevii la proba la alegere în funcție de profil și specializare Examenul de Bacalaureat 2024 continuă cu probele la alegere în funcție de profil și specializare. Acestea urmează după ce elevii clasei a 12-a au susținut proba la Limba Română luni, iar marți au avut loc probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea