Rămâi conectat

Politică Administrație

USL în pragul desființării! Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că protocoul USL nu s-a respectat, fiind suspendat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Criza din USL a culminat astăzi cu declarația bombă a președintelui PSD, Victor Ponta, care a afirmat că protocoul USL nu s-a respectat, fiind astfel suspendat.

Premierul a declarat luni, că PNL trebuie în perioada următoare să probeze prin fapte că e solidar cu PSD la guvernare.

„Un angajament oficial, dar nu… noi avem şi acuma scris, la articolul 1.1.4. că nu se admit atacurile şi că se aplică sancţiuni, ori nu s-a aplicat. Deci înseamnă că acordul nu s-a aplicat. Nu ştiu ce garanţii, că şi scris, şi vorbit… Până acum a funcţionat. Cred că e vorba aici de fapt de o decizie reală şi sinceră a colegilor de la PNL de a fi solidari, de a merge mai departe cu noi (…) Prin fapte, în perioada următoare. Numai prin fapte, pentru că vorbele şi hârtiile s-au făcut şi nu s-au respectat „, a spus Victor Ponta.

Conducerea Partidului Social Democrat a decis luni desemnarea unei echipe de negociere pentru rediscutarea, respectiv updatarea protocolului Uniunii Social Liberale, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.

„Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare – cele referitoare la alegeri locale, la alegeri parlamentare. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscutăm practic protocolul. Să facem o echipă de negociere, să discutăm cu colegii liberali, pentru că, sincer, cu cei de la PC, de la UNPR nu a apărut nicio problemă în acest sens. Şi sper să găsim soluţiile cele mai bune”, a declarat premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL.

El a precizat că protocolul nu va fi renegociat în sensul candidaturii la prezidenţialele din 2014, candidatul USL rămânând preşedintele PNL, Crin Antonescu.
Între timp, decizia foarte clară a social-democraţilor este de a nu răspunde la acuzaţii şi de a nu tensiona situaţia existentă în USL.

„Am primit garanţii, dar trebuie puse şi în practică, pentru că aveam scris şi până acum în acord că nu se întâmplă, şi uite s-a întâmplat şi nu a păţit nimeni nimic. Deci importante sunt faptele de acum încolo, nu declaraţiile. Noi mergem mai departe, dar până nu se restabileşte acel protocol înseamnă că, practic, cum să spun, e suspendat, nu?”, a mai spus Ponta.

Surse: Realitatea.net; AGERPRES


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea