Rămâi conectat

Ştirea zilei

USL este unită şi doreşte alegeri libere şi corecte!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La alegerile parţiale din cele două judeţe (Neamţ şi Maramureş) USL şi-a atins scopul. A demonstrat că este o alianţă unită şi că PDL nu poate câştiga decât prin fraudă! Am acţionat unitar, ca o echipă bine sudată. Am demonstrat că putem câştiga fără să recurgem la practicile murdare ale PDL, la fraudă. Dacă ne dorim o societate democratică, atunci alegerile trebuie să fie într-adevăr libere şi corecte.
PDL, aşa cum a procedat şi acum, va face orice pentru a câştiga alegerile: va fura, va cumpăra, va şantaja, pentru că celor din PDL le este frică să nu piardă puterea; ei ştiu că trebuie să plătească pentru ce au făcut în aceşti ani. PDL a politizat instituţiile statului, pe care acum le controlează cu mână de fier. De aceea, reacţiile instituţiilor la ceea ce face PDL sunt fie foarte slabe, fie inexistente. Este inacceptabil ca un lider local, cum e spre exemplu Pinalti, să spună cu nonşalanţă la TV că cei de la PDL au dat mită electorală, iar instituţiile statului să nu se autosesizeze! S-au prezentat nenumărate dovezi ale fraudelor din alegeri, dar Poliţia şi Procuratura se fac că nu le văd, iar ministrul Igaş aşteaptă dovezi publice. Ele au fost deja prezentate, deci mingea se află acum în terenul instituţiilor controlate de PDL. Crede cineva că aceste instituţii vor face ceva, că vor aplica cumva legea?
Noi am demonstrat-o şi aici, în Alba, şi o vom demonstra din nou la viitoarele alegeri, că nu suntem ca ei. Noi n-am dat şpagă electorală şi n-am vrut să furăm. Noi vrem democraţie, nu vrem o astfel de ţară. Şi, dacă nu facem cu toţii schimbarea, nu vom mai avea libertate în România!
De ce nu am luat peste 50%, conform sondajelor? Pentru că operatorul de teren care efectuează sondajul de opinie nu te pune să juri pe Biblie, nu îţi dă ulei şi zahăr ca să răspunzi într-un anume fel, nu te ameninţă şi nu te şantajează. În sondaje, oamenii răspund conform propriei conştiinţe. Ei nu au în faţă un primar care ameninţă sau un activist care împarte pungile sărăciei. Vedem acum un alt motiv pentru care Băsescu şi PDL au preferat să taie salariile şi să îngheţe pensiile. Vor să îi ţină pe oameni în sărăcie, astfel încât să fie dependenţi de o pungă cu făină sau o sticlă cu ulei.
dr. Ioan DÎRZU,
preşedintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea