Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un tânăr din Cugir a transformat un apartament într-o mini-stațiune de tratament

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

El a adus „Salinele Roman” în oraşul de la poalele Drăganei. Tânărul Ilarion Rinja a transformat Cugirul în staţiune de tratament

La parterul unui bloc situat pe strada Victoriei, vis-a-vis de firma „Star Transmission”, a luat ființă o microsalină de suprafață, sub numele de ”Salinele Roman” Cugir. Locația, care măsoară aproape 50 mp, este cons­truită după un procedeu brevetat și face parte din „brandul Roman” (după numele inventatorului salinei de suprafață, singurele cu brevet de invenție din România recunoscute de Ministerul Sănătății, medaliate la un târg de invenții cu trei distincţii de aur).

Întreprinzătorul acestei construcții este un tânăr de 33 ani (Larion Rinja),  care a pornit în demersul său de la o problemă de familie, și anume de a găsi o soluție prin care să trateze sănătatea fiului său, confruntat cu dese și neplăcute afecțiuni de apnee, rinită alergică, polipi și amigdale inflamate.

Mânat de gândul de a-şi trata copilul altfel decât pe cale medicamentoasă sau chirurgicală, tânărul tată l-a căutat pe inventatorul acestor saline de suprafață, care l-a convins și l-a ajutat să amenajeze la Cugir (după un model din Tg. Mureș), un spațiu menit să contribuie nu doar la sănătatea copiilor, ci și a adulților.  Așa că s-a deplasat la Slănic Prahova, salina unde se respiră cel mai curat aer din lume, de unde a adus 16,5 tone din acest prețios produs, pe care l-a folosit pentru zidirea pereților cu bulgări de sare de dimensiuni destul de mari, a ornat cu țurțuri din sare plafonul încăperii, iar pe jos a pus pulbere de sare.

În acest cadru, părinți sau bunici, cu copiii în brațe sau de mânuțe, au început să se prezinte la tratament folosind cu încredere recomandările medicilor, confirmând necesitatea acestei terapii, în condițiile în care Cugirul se confruntă cu probleme de sănătate generate de gradul ridicat de umiditate, determinând de-a lungul anilor ca multe persoane să plece în alte localități cu o climă mai prietenoasă.

„Credem în calitatea serviciilor noastre și în valoarea oferită de acestea, fapt pentru care le oferim garanția celor care ne caută că, după 4 cure recomandate în decurs de 12 luni, sănătatea acestora va fi cu totul alta, pentru că ei se pot trata de: afecţiuni ale aparatului respirator, astm, bronşite, emfizem pulmonar, polipi, tuse tabacică, insuficienţă respiratorie, malformaţii ale cutiei toracice, stări postoperatorii pulmonare, infecţii ORL, amigdalite, otite, sinuzite, rinite, pierderea simţului olfactiv, alergii de sezon, dereglări ale imunităţii organismului, disfuncţii ale tiroidei, meteosensibilitate, insomnie, stres etc. Le mai putem spune că efectele salinoterapiei înseamnă: eliminarea focarelor de infecţie ale tractului respirator; ameliorarea afecţiunilor respiratorii şi ORL; prevenirea răcelii şi gripei; curăţarea căilor respiratorii de particulele din fumul de ţigară; creşterea imunităţii; diminuarea reacţiilor alergice de sezon ș.a.”, ne-a spus tânărul întreprinzător cugirean. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Tarifele pentru colectarea gunoiului ar putea ”EXPLODA” în Alba! RER Vest SA Oradea a dat în judecată CJ Alba și cere daune de peste 2 milioane de lei

Unirea Ziarul

Publicat

în

RER Vest SA Oradea, operatorul instalațiilor de gestionare a deșeurilor, a dat în judecată CJ Alba și cere daune de peste 2 milioane de lei Conducerea societății invocă refuzul instituției de a actualiza tarifele de transfer, sortare, tratare mecano-biologică și depozitare a deșeurilor • Reprezentanții CJ Alba susțin că solicitarea de modificare a tarifelor nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea