Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un „NU” categoric impostorilor din rândul revoluţionarilor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Premierul Emil Boc şi-a afirmat din nou intenţia de a păstra îndemnizaţiile legale doar pentru urmaşii celor decedaţi şi răniţilor în Revoluţia din Dec.’89. În acest sens va iniţia modificarea Legii 341/2004 după ce Corpul de Control al primului ministru va finaliza la SSPR ancheta privind modul în care au fost preschimbate certificatele de revoluţionar. Uniunea Asociaţiilor de Revoluţionari din Alba (din care nu face parte asociaţia din Cugir) şi-a exprimat public susţinerea necondiţionată a demersului privind reanalizarea dosarelor depuse la SSPR. Aşa cum am mai afirmat, considerăm inadmisibil ca din bani publici să fie plătiţi mulţimea impostorilor strecuraţi în rândul revoluţionarilor datorită imperfecţiunii celor două legi (42/1990 şi 341/2004) precum şi a manierii oneroase în care s-a desfăşurat procesul de acordare a certificatelor de revoluţionar. Atragem însă atenţia premierului că este pe cale să corecteze o nedreptate comiţând una şi mai mare. În rândul „decedaţilor” şi „răniţilor” s-au strecurat de asemenea persoane a căror singură legătură cu Revoluţia a fost prezentarea unor certificate medicale contrafăcute. În judeţul Alba de pildă 17 miliţieni bătuţi de populaţie au prezentat certificate cu răni „…în legătură cu evenimentele din Dec.’89” (art. 14 din Legea 42/1990), un alt miliţian a fost împuşcat întrucât maşina în care se afla nu a oprit la somaţia unui soldat din spatele unui baraj rutier, un terorist prins şi împuşcat ulterior (rezoluţia din dosarul de la parchet) a devenit „erou-martir”, 15 victime ale unui accident de circulaţie întâmplat la Cugir au devenit „răniţi în Revoluţie” etc. Şi asta numai în judeţul Alba. În concepţia domnului Emil Boc toţi aceştia îşi vor păstra certificatele şi îndemnizaţiile. În timp ce adevăraţii revoluţionari, cei care s-au ridicat împotriva dictatorului CÂND ACESTA SE AFLA ÎNCĂ LA PUTERE, până în 22 decembrie 1989, cei care au înfruntat cu piepturile goale sistemul torţionar al lui Ceauşescu, cei care au răsculat populaţia şi au organizat rezistenţa împotriva tiranului riscând să fie ucişi în fiecare clipă, toţi aceştia îţi vor pierde titlul. Pentru că nu au avut „norocul” să-i nimerească gloanţele trase împotriva lor.
Uniunea Asociaţiilor de Revoluţionari Alba a propus ca din rândul răniţilor să facă parte doar răniţii de glonţ, şi aceasta în împrejurări bine clarificate. Suntem convinşi că, în spiritul legii, după o reanalizare atentă şi corectă a tuturor dosarelor, numărul revoluţionarilor, cărora li se datorează cu adevărat răsturnarea regimului totalitar şi recâştigarea demnităţii poporului român, nu va fi mai mare de 5000. Vai de naţiunile care nu ştiu să-şi respecte eroii!
Aşa cum am promis, facem publice în ziarul „Unirea” numele celor 40 de revoluţionari cu certificat din Judeţul Alba pentru care Uniunea îşi asumă întreaga responsabilitate că întrunesc condiţiile legii pentru titlul obţinut. Votul pentru aceştia a fost obţinut în unanimitate. Rugăm să se observe că, deşi este Oraş-Erou al Revoluţiei din Dec.’89, Alba Iulia nu are sute sau mii de revoluţionari cum au alte oraşe cu acelaşi titlu. Desigur, numărul acestora în judeţ este mult mai mare (Cugirul are circa 200).
lLista cu revoluţionarii (luptători cu merite) recunoscuţi de Consiliul de Conducere al Uniunii Asociaţiei de Revoluţionari
Bărdaş Horia Mihai; Bordea Traian; Burzu Dorin; Cristea Petru; Coroja Simion; Gatea Octavian; Ghibu Marcel; Suciu Gabriel; Goţia Petru; Babiţchi S. Ingo; Ianciuc Gheorghe; Inureanu Ioan; Berghezan Vasile; Babiţchi Mihai; Breaz Ioan; Bukos Gheorghe; Călugăr Adnana; Călugăr Teodor; Cirlea Ioan; Hirişcău Ioan; Macarie Vasile; Pauliuc Ilie; Târnoveanu Emil; Ursu Vasile; Dobreanu Ioan; Dascăl Emil; Farcaş Vasile Doru; Leahu Groza Titus; Pustai Dumitru; Pocan Ioan; Ardelean Ioan; Mateica Dumitru; Dulău Ionel; Besoiu Marcel; Bolca Răducu; Drăghici Grigorie; Laţiu Lucian; Petra Ctin; Tokeş Virgil; Dan Mihai. (Consiliul de Conducere)
N.R. Aceştia sunt revoluţionarii recunoscuţi de cele două asociaţii din Alba Iulia şi de Consiliul de Conducere al Uniunii. Mai există însă circa 30 de „revoluţionari” cu certificate şi indemnizaţii care nu sunt recunoscuţi, listă pe care sperăm să o putem obţine şi publica în zilele următoare. De asemenea, rugăm Asociaţia revoluţionarilor din Cugir, pe dl Liviu Bulzan, preşedintele ei, să ne facă cunoscută lista revoluţionarilor din Cugir, între 200-300 de persoane! Aşteptăm.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea