Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou termen în dosarul „Pomponio” cu inculpaţii în stare de arest preventiv

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prima înfăţişare în „Dosarul Pomponio” s-a soldat cu o amânare pentru 20 septembrie deoarece patru dintre inculpaţi au cerut acest lucru în vederea angajării unui apărător. Prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost trimişi în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia 14 inculpaţi, dintre care 4 în stare de arest preventiv. Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile celor 4 inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara şi cererile formulate de 3 dintre cei 4 inculpaţi arestaţi de liberare provizorie sub control judiciar, astfel încât toţi cei 4 inculpaţi vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv. Fostul director adjunct de la Direcţia de Finanţe Alba, Ioan Dobra, alături de inspectorii fiscali Dorin Conţan, Ioan Ispas şi Ioan Sârbu sunt în arest preventiv din 11 mai 2011.
Inculpaţii sunt acuzaţi în principal de constituirea, aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, cu o existenţă în timp, care acţionează coordonat şi specializat în ce priveşte membrii grupării, în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de evaziune fiscală. În sarcina celor 5 funcţionari publici cu atribuţii de control, angajaţi ai D.G.F.P. Alba trimişi în judecată în acest dosar s-au reţinut şi săvârşirea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare. Cei 4 inculpaţi ce au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv sunt acuzaţi şi de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la evaziune fiscală. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea