Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou cimitir va fi inaugurat la Alba Iulia: Se întinde pe o suprafață de 5 hectare și are o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri de veci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un nou cimitir va fi inaugurat la Alba Iulia: Se întinde pe o suprafață de 5 hectare și are o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri de veci

Un nou cimitir va fi inaugurat vineri, 7 iunie 2024, la Alba Iulia. Cimitirul eparhial „Lumina Învierii”, înființat de Arhiepiscopia Alba Iuliei, se întinde pe o suprafață de 5 hectare și are o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri de veci.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor comunității albaiuliene și pentru a fi alături de familiile îndoliate, Arhiepiscopia Alba Iuliei a înființat Cimitirul eparhial „Lumina Învierii”, care va fi inaugurat vineri, 7 iunie 2024, ora 11:00, printr-o slujbă de binecuvântare oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, inițiatorul acestui proiect.

Noul cimitir este situat în cartierul Bărăbanț al municipiului Alba Iulia și se întinde pe o suprafață de 5 hectare, având o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri de veci pentru înmormântarea (înhumarea) credincioșilor. Cimitirul va dispune de capelă, spații administrative și spații destinate serviciilor funerare pentru înmormântarea credincioșilor, fiind organizat după un plan de sistematizare modern cu parcele și locuri pentru morminte bine delimitate, alei și căi de acces. În noul cimitir vor putea și înmormântați credincioși ortodocși, dar fi creștini de alte confesiuni.

Citește și: FOTO | Continuă lucrările la Teiuș – Intervenții pe mai multe străzi din oraș. Accesul spre biserica și cimitirul satului Beldiu, aproape de finalizare

Noul cimitir eparhial a fost înființat în contextul acut al nevoii locurilor pentru înmormântare, având în vedere faptul că cimitirele din Alba Iulia se apropie de atingerea capacității maxime neputând, întotdeauna, să asigure locuri de veci pentru cei care pleacă dintre noi. În acest sens, în anul 2020, Arhiepiscopia Alba Iuliei a achiziționat un teren în municipiul Alba Iulia, iar în baza prevederilor art. 28 din Legea nr. 489/28 decembrie 2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, republicată, și ale art. 189-191 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, respectând prevederile legale, de natură juridică și urbanistică, ale administrațiilor publice locale, a fost înființat Cimitirul eparhial „Lumina Învierii”.

În cultura română și în spiritualitatea creștină cimitirele au o importanță deosebită, fiind locuri sacre ale comunității, unde trupurile neînsuflețite ale celor înmormântați își așteaptă învierea cea de obște. Pe lângă valoarea spirituală, culturală și documentară a cimitirelor noastre, ele reprezintă și locuri în care aducem omagii și îi comemorăm pe cei răposați, arătându-ne dragostea față de ei prin rugăciune și îngrijirea mormintelor.

De asemenea, în aceste locuri de liniște, avem prilejul de a medita la propria noastră viață și devenire lăuntrică, fiind conștienți de efemeritatea viețuirii pământești, dar plini de speranță prin credința în înviere și în viața veșnică ce ne așteaptă în Împărăția lui Dumnezeu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: România, calificare de senzație în optimile de finală ale EURO 2024!!! „Generația de suflet” a scris istorie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

„Generația de suflet” a României a reușit calificarea în optimile de finală ale EURO 2024, după remiza cu Slovacia de la Frankfurt!!! „Cine sare România, hei, hei” se aude în toată Europa! România și-a depășit statutul de Cenușereasă, s-a debarasat de mediocritate și a pătruns între primele 16 echipe de la turneul continental din Germania, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea