Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un medic de familie din Vinţu de Jos este acuzat de moartea unui tânăr de 19 ani!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Despre cei doi copii ai familiei Calotă, din Vinţu de Jos, am mai scris şi cu alte prilejuri. Este vorba despre doi fraţi, Bobby (19 ani) şi Marcel (4 ani), care suferă de distrofie musculară progresivă. Am dus chiar, alături de alte publicaţii, o campanie de strângere de fonduri pentru ca cei doi să aibă banii necesari (8.000 de euro de persoană), pentru a fi operaţi la Kiev, caz în care li s-ar fi redat o viaţă cât de cât normală. Din păcate, anul acesta Bobby a decedat. Dumnezeu a vrut să-i curme chinul, deoarece asta a fost viaţa lui: un chin! Căci până la vârsta de 19 ani Bobby nu s-a ridicat niciodată de pe pat, deoarece corpul său contorsionat nu putea fi susţinut de musculatura atrofiată. În aceste condiţii, poate că banii strânşi până acum vor permite familiei Calotă să-l ducă la operaţie pe cel mic, pe Marcel, care suferă de aceeaşi boală, dar nu se află încă în stadiu atât de avansat.
Subiectul acesta, în sine, ar fi trebuit să fie unul umanitar, respectiv un apel către toţi cei ce pot sprijini familia Calotă să strângă suma necesară. Dar iată că s-a ivit o altă problemă. Tatăl lui Bobby, Nicolae Calotă, s-a prezentat zilele acestea la redacţia cotidianului nostru foarte supărat, afirmând că fiul său cel mare a murit din pricina… medicului de familie. El ne-a lăsat o declaraţie scrisă în care afirmă că Bobby s-ar fi îmbolnăvit de pneumonie, în luna mai, iar în data de 10 mai a chemat-o pe doamna doctor Simona Indreica acasă, să-l consulte pe bolnav, acesta nefiind transportabil. Doamna doctor, însă, a refuzat. Cică „avea treabă”, aşa că i-a prescris bolnavului nişte pastile şi un sirop. Dar situaţia lui Bobby se înrăutăţea (cred că atunci ar fi fost momentul ca acesta să fie dus la spital, la Urgenţe, fără să se mai ceară acordul medicului de familie) şi din nou Nicolae Calotă s-a prezentat la doamna Indreica, rugând-o să vină să vadă băiatul care zăcea, tuşea şi respira cu dificultate. Dar din nou doamna doctor a refuzat. Era data de 17 mai, deci după o săptămână de la prima solicitare. Omul spune că a rugat-o pe doamna Indreica să-i pună măcar o branulă lui Bobby, ca să poată primi tratament injectabil, dar dânsa a refuzat, spunând că nu poate să facă aşa ceva, şi că nu va avea cine să-i facă tratamentul acasă. Şi a mai trecut o săptămână, iar în data de 24 mai soţii Calotă au chemat o ambulanţă, care l-a dus pe Bobby la spital, la Sebeş. Acolo, după cum afirmă Nicolae Calotă, niciun medic nu s-a uitat la Bobby, ci l-au lăsat pe mâna asistentelor. Iată ce declară tatăl lui Bobby: „Medicii din Sebeş nu i-au acordat asistenţa medicală de urgenţă fiului meu. Abia la vreo 10 minute după ce i s-a pus branula a venit un doctor, care i-a vârât lui Bobby un tub pe gât, apoi l-au urcat în ambulanţă şi ne-au trimis cu bolnavul la Alba Iulia. Prea târziu! Când am ajuns la Lancrăm Bobby a murit…”
Dar nu atât pe medicii din Sebeş îi consideră Nicolae Calotă responsabili de moartea fiului său, cât pe medicul de familie, respectiv pe doamna Simona Indreica. A fost depusă o plângere pentru malpraxis şi la Colegiul Medicilor Alba, împotriva doamnei Indreica, fapt confirmat de dr. Gheorghe Vieru, preşedintele colegiului, care ne-a declarat că se face o anchetă medicală în acest caz, respectiv că i s-a cerut doamnei Indreica toată documentaţia acestui caz. Contactată de noi, doamna Indreica ne-a declarat că Nicolae Calotă minte, că acesta nu a chemat-o la domiciliul bolnavului şi că a fost refuzată internarea acestuia. Mai mult decât atât, se pare că familia Calotă a refuzat autopsierea cadavrului lui Bobby şi, prin urmare, cauza decesului nu a fost stabilită cu exactitate. În altă ordine de idei, Bobby suferea de o boală foarte gravă, după cum se ştie, iar speranţa de viaţă în astfel de cazuri este scăzută, medicii considerând că e un miracol faptul că Bobby a ajuns până la 19 ani. Oricum ar fi, dacă se confirmă că dr. Indreica a avut o atitudine necorespunzătoare faţă de un bolnav, va suporta consecinţele. Vom reveni!
Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea