Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba cu permisul anulat și-a făcut curaj să conducă cu 300 de ml de țuică: Cum s-a terminat aventura nechibzuitului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba cu permisul anulat și-a făcut curaj să conducă cu 300 de ml de țuică: Cum s-a terminat aventura nechibzuitului

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată de magistrații Judecătoriei Sebeș pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Citește și: Consilier județean din Alba, trimis în judecată pentru abuz în serviciu: Marcel Oțoiu a demisionat din PSD, iar Consiliul Județean a constatat încetarea mandatului

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La data de 12 decembrie, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În actul de sesizare s-a reţinut că, pe parcursul zilei de 06.04.2023 a consumat 300 ml țuică de casă după care s-a urcat la volanul autoturismului marca Opel Frontera și s-a deplasat de la ferma pe care o deține. În jurul orei 14.50, inculpatul a părăsit partea carosabilă și a lovit cu autoturismul un arbust ornamental. Agenții de poliție sosiți la fața locului l-au identificat lângă autoturism pe inculpat, acesta din urmă relatându-le cum s-a petrecut evenimentul rutier. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că inculpatul figurează cu permisul de conducere anulat.

Inculpatul a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o concentraţie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, a fost condus la Secţia UPU a Spitalului Municipal Sebeș unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din buletinele de analiză toxicologică rezultă că la ora 15.30 inculpatul avea o îmbibație alcoolică în sânge de 2,78 g‰ iar la interval de o oră avea o alcoolemie de 2,57 g‰.

Audiat fiind, inculpatul a declarat că a deținut permis de conducere însă acesta i-a fost anulat în anul 2011 tot pentru consum de alcool și din cauza faptului că are probleme de vedere nu a mai putut obține un alt permis de conducere. A mai declarat că de la fermă și până pe strada Viilor a condus autoturismul pe câmp iar pe această stradă a circulat doar aproximativ 80 de metri.

În cauză, nu au fost formulate cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi nu se impun a fi invocate nici din oficiu.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.

Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea