Un bărbat din Aiud a primit peste 12.000 de euro pentru a achita contracte de asigurări și nu a mai virat banii
Un bărbat din Aiud a primit peste 12.000 de euro pentru a achita contracte de asigurări și nu a mai virat banii
Un bărbat din Aiud este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere după ce a încasat sume mari de bani de la trei persoane în contul unor asigurări și nu a mai virat banii societății cu care erau încheiate contractele de asigurare. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, Andrei C. a săvârșit 47 de acte materiale de abuz de încredere.
”În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că în perioada ianuarie 2017 – iunie 2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul și-a însușit pe nedrept suma totală de 12.150 de euro, sumă care i-a fost expediată eșalonat, în tranșe lunare, de către persoana vătămată (…), în baza unui mandat verbal dat de către persoanele vătămate (…), în scopul achitării ratelor lunare ale celor patru contracte de asigurare încheiate”, se precizează în rechizitoriu.
În 6 martie 2024, cauza a trecut de camera preliminară la Judecătoria Aiud, stadiu în care se verifică legalitatea administrării probelor.
Citește și: Bulgaria ar putea trece la moneda euro anul viitor: România mai așteaptă până în 2028 sau 2029
„Judecătorul de cameră preliminară constată că actul de sesizare a instanţei este legal şi complet întocmit, fiind descrisă fapta concretă pe care procurorul înţelege să o reţină în sarcina inculpatului şi analizate probele administrate în cursul urmăririi penale care au fundamentat această opinie a procurorului”, se precizează în încheierea instanței de judecată. Inculpatul poate contesta decizia la Tribunalul Alba.
Potrivit Codului Penal, „însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui” se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Dacă părțile se împacă, respective păgubiții îți vor primii banii achitați, autorul faptelor poate scăpa de răspunderea penală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Bărbatul din Sântimbru care și-a bătut vecinul cu pumnii în față, REȚINUT de polițiști: Este cercetat pentru amenințare și lovire sau alte violențe
Bărbatul din Sântimbru care și-a bătut vecinul cu pumnii în față, REȚINUT de polițiști: Este cercetat pentru amenințare și lovire sau alte violențe Bărbatul din Sântimbru care și-a bătut vecinul cu pumnii în față, a fost REȚINUT de polițiști pentru 24 de ore și este cercetat pentru amenințare și lovire sau alte violențe. La data […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii