Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat de 44 de ani din Alba Iulia a MURIT înecat la Eforie Nord: S-a aventurat în mare, deși era arborat steagul roșu, care interzice scăldatul

Bera Larisa

Publicat

în

Un bărbat de 44 de ani din Alba Iulia a MURIT înecat la Eforie Nord: S-a aventurat în mare, deși era arborat steagul roșu, care interzice scăldatul

Un bărbat din Alba s-a înecat joi seară, în stațiunea Eforie Nord, după ce a fot avertizat de mai multe ori pe parcursul zilei de salvamari să nu se arunce în valuri.

Citește și: UPDATE | Accident MORTAL la Ciuruleasa: Un tânăr de 33 de ani a DECEDAT după ce s-a răsturnat cu tractorul

Tragedia s-a întâmplat pe plaja Roxi, din Eforie Nord, joi seară. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au intervenit rapid, însă bărbatul a fost declarat decedat.

Turistul de 44 de ani, din Alba Iulia a fost scos inconștient la mal de salvamari. Asta după ce toată ziua salvamarii l-au avertizat și l-au scos din apă de mai multe ori.

Joi, pe această plajă a fost arborat steagul roșu, care interzice scăldatul. Cu toate acestea, bărbatul a intrat în valuri după ce salvamarii își terminaseră programul de lucru, cu un colac. Soția sa a fost cea care a dat alarma.

„Omul acesta toată ziua s-a distrat, la propriu, a făcut ce a vrut, a fost scos din apă o dată, la plecare unul dintre salvamari i-a spus când s-a terminat programul vezi, aveţi grijă, mai sunt 20 de minute, noi o să plecăm acasă, să nu mai intraţi că este pericol. Și salvamarul de pe jet l-a avertizat! Da, toată lumea, dar ştiţi cum e, când omul o cauta… am făcut tot ce am putut!”, a precizat Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor din Eforie, pentru Știrile ProTV.

Unul din salvamarii care se pregătea să plece acasă l-a găsit pe bărbat pe fundul mării. Au fost executate manevrele de resuscitare și s-a intervenit cu un elicopter SMURD, însă turistul nu a mai putut fi salvat.

Salvamarii au atras din nou atenția asupra curenților periculoși și a gropilor adânci care se pot forma la mal. După lucrările de lărgire a plajelor, la mal relieful subacvatic se află într-un proces continuu de schimbare, avertizează inginerii de mediu. Au apărut gropi adânci de până la 12 metri. Reamintim că un tânăr de 23 de ani a fost găsit mort într-o astfel de groapă, la Neptun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea