Rămâi conectat

Curier Județean

Turnul de apă din Cugir, aproape gata

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Demarate încă din primăvară, lucrările de restaurare a Turnului de Apă din Cugir se află în stadiu final de execuţie. Demersul, aparţinând viceprimarului Rodica Florea, a avut la bază un studiu de fezabilitate aprobat de Consiliul Local Cugir, concretizat în lucrări de consolidare a construcţiei, acoperire turn, amenajări interioare şi exterioare înlocuiri instalaţii electrice, amenajare căi de acces etc. Conform unor date primite de la administraţia locală, acum mai trebuie finalizate lucrările la instalaţiile electrice, inaugurarea castelului fiind posibilă cât de curând. După cum susţin autorităţile locale, turnul de apă va deveni  un simbol al oraşului şi un posibil punct de atracţie turistică prin vechimea sa  de peste 100 de ani, dar şi prin aceea că reprezintă o mărturie a existenţei industriale în oraş. Costul total al lucrărilor a fost estimat la cca 95.000 de lei, suma finanţată de la bugetul local.
Potrivit unor documente, Turnul furniza apă care punea în mişcare turbinele ce produceau energia electrică necesară atât pentru Fabrica de Fier cât şi pentru locuitorii comunei. Tot din bazinul turnului pleca şi apa care alimenta cişmelele situate la intersecţia unor străzi din Cugir.
De menţionat că Turnul, simbol trecut şi prezent al oraşului, a fost abandonat în 1964, dar a rămas în picioare aproape 50 de ani.  (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea