Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Turneul Classic Unlimited 2024 în Alba: Concerte de pian la Blaj și Roșia Montană în 22 și 28 septembrie. PROGRAM

Bera Larisa

Publicat

în

Turneul Classic Unlimited 2024 în Alba: Concerte de pian la Blaj și Roșia Montană în 22 și 28 septembrie. PROGRAM

Turneul de muzică clasică în locuri speciale Classic Unlimited ajunge peste câteva zile în județul Alba. Locurile alese de organizatori sunt Palatul Cultural din Blaj și Biserica Romano-Catolică din Roșia Montană.

Ediția din acest an ajunge în 11 orașe din 7 județe și are tema “IN HARMONY”, despre cum putem experimenta natura în viziunea unor mari compozitori. Pianistul Bogdan Vaida va interpreta piese de Bach, Rameau, Liszt, Sibelius, Debussy, Enescu, precum și piese ale compozitorilor contemporani români Anamaria Meza și Ciprian Gabriel Pop.

Citește și: 20-22 septembrie | Toamna Cugireană 2024: Paradă cu torțe și paradă populară, concerte Subcarpați, Mihail Band și Cimpoierii din Transilvania, târgul producătorilor locali și spectacol folcloric. PROGRAM

În Alba, turneul ajunge sâmbătă, 22 septembrie de la ora 18:00 la Palatul Cultural din Blaj, iar duminică, 28 septembrie de la ora 18:00 va poposi în Roșia Montană, la Biserica Romano-Catolică.

Accesul este gratuit, pe bază de rezervare online pe website-ul https://classicunlimited.ro/.

„Am ales ca scene ale concertelor orașe mici, comunități rurale și spații care ne arată cum putem transforma lumea din jur în mai bine, cum putem reimagina spații industriale ca locuri ale comunității, cum putem proteja natura și patrimoniul cultural. 11 locuri speciale vor fi gazdele concertelor noastre, iar în județul Alba vizităm o comunitate preocupată de grija față de natură la Roșia Montană și Palatul Cultural din Blaj. Este a doua oară când Classic Unlimited ajunge la Roșia Montană și la Blaj. Concerte am organizat aici și anul trecut, ne-a plăcut așa de mult încât revenim și acum”, spune pianistul Bogdan Vaida, inițiatorul proiectului Classic Unlimited.

Unul dintre lucrurile speciale din cadrul Classic Unlimited e faptul că publicul va descoperi poveștile din spatele pieselor, precum și contextele care i-au inspirat pe compozitori să își scrie capodoperele.

În plus, locurile de desfășurare sunt mai puțin convenționale: o fostă mină, biserici și sinagogi, o fostă închisoare comunistă, palate și castele, cinematografe, universități, hub-uri culturale, centre de vizitare.

Iată mai jos întregul program al turneului Classic Unlimited 2024:

21 septembrie, ora 17.00 – Sala de Apel, Mina Petrila, județul Hunedoara

22 septembrie, ora 18.00 – Palatul Cultural Blaj, județul Alba

28 septembrie, ora 18.00 – Biserica Romano-Catolică Roșia Montană, județul Alba

29 septembrie, ora 19.00 – TopicHUB Sibiu

5 octombrie, ora 17.00 – Castelul Ràkòczi-Bànffy Kastèly din Gilău, județul Cluj

7 octombrie, ora 19.00 – Cinema Arta Cluj-Napoca

13 octombrie, ora 17.00 – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureș

19 octombrie, ora 19.00 – Biserica și Claustrul Mănăstirii Franciscanilor Gherla, județul Cluj

20 octombrie, ora 18.00 – Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Sighetu Marmației, județul Maramureș

25 octombrie, ora 19.00 – Templul Mare Sinagoga Rădăuți, județul Suceava

26 octombrie, ora 17.00 – Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani, Șaru Dornei, județul Suceava

Despre Classic Unlimited

Inițiat de Bogdan Vaida în 2015, în Germania, sub denumirea Klassik Mittendrin (în traducere, ’’muzica clasică în mijlocul nostru”), proiectul a demarat cu un concert de muzică clasică pentru pian într-un atelier de motociclete. Au urmat peste 30 de concerte în librării, sedii de companii, ateliere, fabrici, stații de epurare, cabinete veterinare și alte locuri în care se derulează viața de zi cu zi în Germania și Elveția.

În 2017, proiectul a ajuns și în România, unde a fost primit extrem de bine. Formatul deschis și neconvențional al concertelor reușește să atragă tot mai multă lume spre muzica clasică.

Ultimele locuri disponibile se pot rezerva gratuit pe site-ul https://classicunlimited.ro/.
Concertele din județul Alba sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Blaj și al Asociației Roșia Montană în Patrimoniul UNESCO.

Turneul din acest an face parte din proiectul “Classic Unlimited – In Harmony”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Cluj, România Pozitivă, Scena9.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

44.000.000 de lei, prin „Anghel Saligny”, pentru noi investiții în trei localități din județul Alba. Contractul de finanțare, semnat astăzi

Cezar Lancrajan

Publicat

în

44.000.000 de lei, prin „Anghel Saligny”, pentru noi investiții în trei localități din județul Alba. Contractul de finanțare, semnat astăzi Localităţi din 22 de judeţe primesc finanţare pentru 37 de noi investiţii în modernizarea infrastructurii. Ministrul Adrian-Ioan Veştea a semnat, astăzi, 37 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în valoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea