Turiștii nu vor mai plăti pentru serviciile de care nu au fost informați înainte de încheierea contractului. Sancțiuni între 4 000 și 20 000 de lei – PROIECT
Un nou proiect de lege care aduce vești foarte bune pentru turiști a fost pus în dezbatere publică de ANPC și va intra în vigoare de la 1 iulie 2018, înlocuind regulile stabilite prin Ordonanța Guvernului nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
Potrivit Avocat.net, turiștii nu vor mai fi nevoiți să plătească pentru serviciile de care nu au fost informați înainte de încheierea contractului. Neinformarea clienților, urmată de anumite cereri în bani, va duce la sancțiuni cuprinse între 4 000 și 20 000 de lei.
Mai exact, va fi vorba de „toate comisioanele, tarifele și alte costuri suplimentare sau, atunci când aceste costuri nu pot fi calculate în mod rezonabil anterior încheierii contractului, o indicație cu privire la tipul de costuri suplimentare pe care călătorul ar putea să fie obligat să le suporte în continuare”, scrie în propunerea legislativă.
De asemenea, prețul călătoriei și avansul pe care clienții trebuie să-l achite, pot fi modificate doar cu acordul expres al cliențului.
„Informațiile furnizate călătorului (…) sunt o parte integrantă a contractului privind pachetul de servicii de călătorie și nu pot fi modificate decât prin acordul explicit al părților contractante”, este subliniat în proiectul de lege. Încălcarea prevederii va putea aduce firmelor amenzi cuprinse, de asemenea, între 4.000 și 20.000 de lei.
În același timp, prețurile nu pot fi majorate. În cazul unei ,ajorări, turistul poate rezilia contractul.
„Prețurile stabilite în contract nu pot fi majorate, în niciun caz, în cursul celor 20 de zile calendaristice care preced data plecării. În cazul în care prețurile stabilite în contract sunt majorate cu peste 10%, indiferent de motivele majorării, turistul poate rezilia contractul fără nicio obligație față de agenția de turism, aceasta din urmă având obligația de a rambursa imediat turistului toate sumele aferente călătoriei turistice plătite de acesta, inclusiv comisionul”, este detaliat în ordonanță.
Sursa: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana