Rămâi conectat

Actualitate

Turismul în județul Alba. Câte persoane s-au cazat în pensiuni și hoteluri și cât au zăbovit pe meleagurile Albei, conform ultimelor date oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform ultimelor date din luna mai, prezentate de Direcția Regională de Statistică (DRS) Alba, numărul de turiști care s-au cazat la noi în județ a fost de 17.464, iar dintre aceștia, puțin peste 20% au fost călători străini.

Astfel, în mai, în unităţile turistice din judeţul Alba au fost cazaţi 17.464 de turişti. Din totalul sosirilor, turiştii români reprezintă 79,5%, iar cei străini 20,5%, menţionează DRS Alba.

Cei mai mulţi dintre turişti, 40,9%, s-au cazat în hoteluri, 28,3% în pensiuni agroturistice, iar 12,7% în pensiuni turistice.

În aceeaşi lună, comparativ cu intervalul corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scăderi cu 0,3%, iar înnoptările au crescut cu 3,4%. Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ înregistrate în acest an a fost de 31.185, mai multe cu 1.031 faţă de mai 2018.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această lună a fost de 1,8 zile, faţă de 1,7 zile în mai 2018.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna mai a fost de 22,7%, faţă de 22,8% în mai 2018, pe ţară înregistrându-se un indice de 30,3%, faţă de 26,6% în aceeaşi perioadă din 2018.

sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hidrocentralele începute în perioada comunistă ar putea fi finalizate. Energia nucleară, „marele pariu” pentru întreg sistemul energetic național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Hidrocentralele începute în perioada comunistă ar putea fi finalizate. Energia nucleară, „marele pariu” pentru întreg sistemul energetic național Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că producția de energie din capacități solare și eoliene nu este „este o soluție pentru întreg sistemul energetic național”, având în vedere faptul că acest tip de energie este produsă intermitent. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea