Rămâi conectat

Sport

Tudor Șaucă, purtătorul banderolei de căpitan la CSO Cugir: “Avem încredere că putem întoarce rezultatul de la Zalău!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tudor Șaucă, jucătorul de bandă dreapta al CSO Cugir, purtătorul banderolei de căpitan al grupării de sub Drăgana, crede că “roș-albaștrii” au capacitatea să întoarcă rezultatul manșei tur din barajul de promovare.

Acum o săptămână, SCM Zalău s-a impus, pe “Municipal”, scor 2-0, îngreunând misiunea formației din Alba, obligată acum să remonteze un handicap de două goluri. “Chiar dacă am pierdut, sunt încrezător că putem întoarce rezultatul. Adversarii nu ne-au fost superiori în privința jocului, cu toate că noi nu am prins cea mai fericită zi. A existat un mic blocaj pe faza ofensivă, nu am găsit soluțiile adecvate în apropierea careului advers”, a spus fotbalistul în vârstă de 31 de ani.

Șaucă și cu coechipierul său Marius Lupu au fost golgheterii Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, la finele anului trecut, după 10 etape, fiecare având 7 goluri marcate. Însă problemele medicale și-au pus amprenta pe evoluțiile lui Șaucă în jocurile din acest an. Diagnosticat în noiembrie 2020 cu o ocluzie intestinală ce-i putea fi fatală, Șaucă a reușit o recuperare miraculoasă, cu toate că verdictul inițial al medicilor indica o perioadă de absență între 3 și 6 luni! Dar în primăvara fotbalistică a avut ghinionul unei alte accidentări, la gleznă, și a evoluat mai puțin, fiind menajat în anumite întâlniri, motiv pentru care nici nu a mai înscris până la finele sezonului.

Lucrurile sunt clare în privința jocului decisiv de la Cugir. Știm ce avem de făcut. Cel mai important este să nu primim gol, dar și să deschidem scorul cât mai repede, caz în care îi vom pune pe adversari sub presiune”, a declarat Șaucă.

Sâmbătă, de la ora 17.30, la Cugir, echipa de sub Drăgana, campioana Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, are în față un meci cât un întreg sezon. O confruntare cu SCM Zalău în care pleacă de la 0-2 și are la dispoziție 90 de minute, sau chiar 120 de minute și penalty-uri de departajare, pentru a se califica în etapa superioară a barajului de accedere în eșalonul secund.

SCM Zalău nu ne-a surprins cu nimic în prima manșă și sunt convins că avem capacitatea să ne batem pentru calificare. E nevoie să fim concentrați la finalizare, la ultima pasă, și în plus, am avea nevoie și de puțin mai mult noroc“, a încheiat Șaucă.

*SCM Zalău, în scădere de turație în acest an

Ca o comparație între cele două divizionare terțe, în cele 18 etape din sezonul regular CSO Cugir a strâns 41 de puncte (22 pe teren propriu), cu cea mai bună defensivă a Seriei a 9-a, iar gruparea din Sălaj a adunat 36 de puncte, dintre care 14 pe terenuri străine. SCM Zalău a fost într-o evidentă scădere de turație în acest an, după ce ierna pe prima poziție, cu 4 puncte avans față de Minaur Baia Mare, numărându-se prinre cele 7 divizionare terțe care nu au cunoscut gustul insuccesului în primele 10 runde. Însă cu 4 victorii și tot atâtea înfrângeri, zălăuanii au avut emoții în privința accederii la baraj, terminând cu un punct în spatele băimărenilor conduși de Vasile Miriuță. La trupa din Cugir lucrurile au stat mult mai bine: șase partide adjudecate și două înfrângeri în acest an, parcurs cu care a remontat ecardul de două puncte din iarnă și a depășit Unirea Dej la golaveraj, în ultima rundă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO | Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, convocați la lotul național de Orientare: Vor reprezenta România la două competiții internaționale de anvergură Federația Română de Orientare a stabilit componența loturilor naționale care urmează să reprezinte România la două competiții internaționale de anvergură care vor avea loc în perioada imediat următoare. Astfel în perioada 14-20 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea