Trufandale de post: Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc
Trufandale de post: Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc
În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să coste mai mult decât unul de carne, mai exact 25 de lei. Nici leurda nu este mai ieftină. Pentru o ciorbă, se plătește în jur de 15 lei.
Oamenii spun că, decât să cumpere la prețurile astea, mai bine merg în pădure la cules. În piețe, urzicile sunt vândute la pungi, nu la kilogram.
La prima vedere, pare că prețul cerut nu este mare. 5 lei o pungă, numai că una este insuficientă, mai ales dacă vorbim despre o familie.
Urzicile la preț de mușchi de porc sunt vândute în piețe alături de leurdă. O altă plantă ajunsă trufanda. Indiferent de preţ, aceste plante sunt căutate primăvara datorită beneficiilor pentru sănătate.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
23 februarie: Alexandru Ioan Cuza a fost silit să abdice ca urmare a conjuraţiei pregătite de Monstruoasa Coaliţie
23 februarie: Alexandru Ioan Cuza a fost silit să abdice ca urmare a conjuraţiei pregătite de Monstruoasa Coaliţie Alexandru Ioan I Cuza s-a născut în anul 1820, la Bârlad, într-o familie boierească din Moldova. A urmat cariera militară și a devenit colonel în armata moldovenească. Cuza s-a alăturat Revoluției de la 1848. Participarea sa la […]