Rămâi conectat

Actualitate

Tristețea de duminica este reala: Cine sunt cei mai predispuși la anxietate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tristețea de duminică este reală. Dacă duminica aveți o neliniște, cercetătorii explică de ce. Potrivit unui studiu, 81% dintre cei 1.000 de voluntari luați în calcul au dezvoltat așa numita anxietate de anticipare, pe măsură ce se apropia începutul unei noi săptămâni de lucru.

Două treimi dintre ei au dormit foarte prost în noaptea de duminică spre luni. Fenomenul a fost observat chiar și la aceia care spun că iubesc ceea ce fac la serviciu, potrivit Digi 24.

Potrivit studiului, cei mai predispuși la anxietatea legată de o nouă zi de muncă – 86 la sută – lucrează în educație, justiție, finanțe sau asigurări.

Specialiștii au și sfaturi, pentru a evita sau măcar a reduce tristețea de duminică. De-a lungul zilei faceți sport, ieșiți în natură, ocoliți telefonul mobil și mesajele electronice.

De asemenea, evitați alcoolul înainte de culcare, pentru că veți avea un somn agitat, și încercați să dormiți în medie șapte ore.

Companiile care doresc să îmbunătățească starea de sănătate mintală a angajaților lor – în special pentru grupurile demografice mai tinere – trebuie să își adapteze strategiile. Sănătatea mintală nu este doar o problemă de HR, este, de asemenea, o problemă de diversitate, echitate și incluziune (DEI) și se poate transforma într-o categorie separată.

În același timp, sănătatea mintală trebuie privită printr-o lentilă intersecțională din cauza faptului că variază destul de mult experiența fiecăruia. Asta înseamnă că departamentele de resurse umane sau programele de asistență pentru angajați nu sunt suficiente.

Astfel, cele mai căutate locuri de muncă trebuie să ofere resurse pentru sănătatea mintală, precum o cultură organizațională deschisă care tinde spre acceptare, programe de training și informații clare cu privire la cine sau unde putem cere ajutor.

sursa: wall-street.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson Lucrările continuă și depășesc așteptările inițiale ale constructorilor și autorităților, iar noua autostradă din România avansează într-un ritm alert, fapt confirmat chiar de reprezentanți CNAIR. Vești nesperate pentru șoferii care circulă des într-o anumită zonă a țării. Dacă se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea