Tristețea de duminica este reala: Cine sunt cei mai predispuși la anxietate
Tristețea de duminică este reală. Dacă duminica aveți o neliniște, cercetătorii explică de ce. Potrivit unui studiu, 81% dintre cei 1.000 de voluntari luați în calcul au dezvoltat așa numita anxietate de anticipare, pe măsură ce se apropia începutul unei noi săptămâni de lucru.
Două treimi dintre ei au dormit foarte prost în noaptea de duminică spre luni. Fenomenul a fost observat chiar și la aceia care spun că iubesc ceea ce fac la serviciu, potrivit Digi 24.
Potrivit studiului, cei mai predispuși la anxietatea legată de o nouă zi de muncă – 86 la sută – lucrează în educație, justiție, finanțe sau asigurări.
Specialiștii au și sfaturi, pentru a evita sau măcar a reduce tristețea de duminică. De-a lungul zilei faceți sport, ieșiți în natură, ocoliți telefonul mobil și mesajele electronice.
De asemenea, evitați alcoolul înainte de culcare, pentru că veți avea un somn agitat, și încercați să dormiți în medie șapte ore.
Companiile care doresc să îmbunătățească starea de sănătate mintală a angajaților lor – în special pentru grupurile demografice mai tinere – trebuie să își adapteze strategiile. Sănătatea mintală nu este doar o problemă de HR, este, de asemenea, o problemă de diversitate, echitate și incluziune (DEI) și se poate transforma într-o categorie separată.
În același timp, sănătatea mintală trebuie privită printr-o lentilă intersecțională din cauza faptului că variază destul de mult experiența fiecăruia. Asta înseamnă că departamentele de resurse umane sau programele de asistență pentru angajați nu sunt suficiente.
Astfel, cele mai căutate locuri de muncă trebuie să ofere resurse pentru sănătatea mintală, precum o cultură organizațională deschisă care tinde spre acceptare, programe de training și informații clare cu privire la cine sau unde putem cere ajutor.
sursa: wall-street.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Ministrul Apărării, despre noile măsuri fiscale: Sunt „o gură de oxigen”. Ce spune despre armata obligatorie
Ministrul Apărării, despre noile măsuri fiscale: Sunt „o gură de oxigen”. Ce spune despre armata obligatorie Ionuț Moșteanu, Ministrul Apărării, a declarat vineri, 11 iulie 2025, că măsurile fiscale anunțate recent de premierul Ilie Bolojan reprezintă un pas necesar în reducerea deficitului bugetar. De asemenea, acesta a reiterat că USR susține demersurile luate de premierul […]
Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026
Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026 Ilie Bolojan a oferit vineri, 11 iulie 2025, noi detalii privind modificările fiscale pregătite de Guvern, incluzând schimbarea modului de calcul al […]
Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu
Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu Directorul unei companii de stat, aflată în subordinea Ministerului Economiei, a decis să renunțe, din proprie inițiativă, la o parte consistentă din salariul încasat lunar. Suma la care renunță este […]