Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Cuvioasă Parascheva, sărbătorită pe 14 octombrie. Ce e bine să faci pentru a atrage prosperitatea și sănătatea în familie

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Cuvioasă Parascheva, sărbătorită pe 14 octombrie. Ce e bine să faci pentru a atrage prosperitatea și sănătatea în familie

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Creștinii ortodocși o sărbătoresc în data de 14 octombrie pe Sfânta Parascheva, care este considerată ocrotitoarea Moldovei. În ziua hramului, Iașul se transformă în cel mai mare loc de pelerinaj din țară.

Citește și: Calendar ortodox OCTOMBRIE 2024: Acoperământul Maicii Domnului, Sfânta Parascheva și Sfântul Mucenic Dimitrie, cele mai importante sărbători ale lunii

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Mii de credincioși au plecat la pelerinajul de la Iași care a început în cursul zilei de luni, 8 octombrie, și care se desfășoară până pe 15 octombrie.

Credincioșii păstrează cu sfințenie câteva obiceiuri an de an pentru a cinsti această zi importantă din calendarul ortodox.

Românii obișnuiesc să își cumpere cojoace pentru sezonul rece care se apropie cu pași repezi. În plus, aceștia încep să se pregătească pentru iarnă cu tot felul de murături, dulceață sau compot pe care le pun în cămară.

De asemenea, creștinii ortodocși, în special cei de la țară, aprind focuri pentru a alunga spiritele rele. Se mai spune că ciobanii sunt persoanele care consideră că iarna care vine va fi una grea dacă oile dorm îngrămădite în staul.

Pe de altă parte, oierii susțin că iarna care urmează va fi una blândă dacă animalele nu stau înghesuite, ci mai degrabă răsfirate. O altă credință populară ne amintește despre vremea care va fi de Sfânta Parascheva.

Dacă în ziua de sărbătoare, pe 14 octombrie, nu va ploua, atunci înseamnă că iarna va veni mai repede. Tot în această zi de cinstire credincioșii fac pomeni pentru sufletele celor adormiți, ceea ce înseamnă că împart ofrande.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Iniţiată în 1973 de doi tineri americani, fraţii Brian şi Michael McCormack din Omaha, ca formă de protest la conflictul izbucnit între Israel şi Egipt din toamna aceluiaşi an, şi ca un îndemn la pace în întreaga lume, ideea a ajuns să fie susţinută de politicieni, lideri religioşi, celebrităţi şi de 31 de laureaţi ai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea