Tinerii liberali din Alba au donat sânge pentru a salva o viață. S-au implicat pentru a face o bucurie de Sărbători
Un număr restrâns de tineri liberali din județul Alba s-au implicat în acțiunea pe care au inițiat-o, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, ei donând sânge la centrul de transfuzie sangvină din Alba Iulia.
Proiectul se derulează sub sloganul „Fii activ! Implică-te! Donează!” și se desfășoară până de Crăciun. Inițiativa are două componente caritabile. Dincolo de aspectul medical al acțiunii, este vorba și de un aspect social, întrucât, cei care doresc, au posibilitatea ca tichetele primite în urma donării de sânge, să le doneze, iar cu acele tichete vor fi cumpărate produse alimentare și cadouri de Crăciun pentru o casă de tip familial.
Prin acest proiect se intenționează să se popularizeze ideea de implicare comunitară a tinerilor, astfel încât cât mai mulți tineri să înțeleagă cât este de important să fie activi în cadrul comunităților în care trăiesc.
Tichetele, dar și alte donații, pot fi lăsate într-o urnă special amenajată, amplasată la la sediul PNL din Alba Iulia, din strada Nicolae Titulescu (Zorilor) nr. 28, din data de 16.12.2015 până în data de 22.12.2015, ora 12:00.
Tinerii liberali consideră că astfel de acțiuni sunt necesare, iar prin puterea exemplului se dorește atragerea la această acțiune umanitară a cât mai multor tineri care doresc să aducă un zâmbet unor suflete care au nevoie de sprijinul nostru.
Donarea de sânge, pe lângă faptul că salvează o viață, are multiple avantaje: donatorul are ocazia să-și verifice starea de sănătate deoarece înainte se fac o serie de analize și consultații. Totodată, este benefică deoarece toate seriile sanguine se vor regenera, sângele se întinerește, fapt care oferă pacientului o stare de bine.
Pe site-ul Centrului de Transfuzie Sanguină sunt prezentate condiţiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a dona. Astfel, se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsa între 18 şi 60 ani, care au peste 50 de kilograme, puls regulat – 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, care să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale.
Nu pot dona sânge femeile însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală sau persoanele care sunt sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.
Totodată, se recomandă posibililor donatori să aibă un act de identitate în original la ei, să fie odihniţi şi bine hidrataţi, să nu fumeze o oră înainte de donare şi să nu consume alcool, grăsimi, dulciuri concentrate sau medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) şi să aibă o stare de igienă personală corespunzătoare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Școlile și liceele din Ocna Mureș vor fi dotate cu echipamente digitale și software. Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP
Școlile și liceele din Ocna Mureș vor fi dotate cu echipamente digitale și software. Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Administrația orașului Ocna Mureș a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziția de echipamente digitale și sofware, în cadrul proiectului “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii18 ore ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate3 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului. ”Noaptea de cristal” a rămas în istorie drept debutul simbolic al Holocaustului