Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Tichete de masă 2024 | Cu cât crește valoarea tichetelor din octombrie 2024. Diferența te va șoca

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Tichete de masă 2024 | Cu cât crește valoarea tichetelor din octombrie 2024. Diferența te va șoca

Proiectele sociale, prin care anumite categorii din rândul populației beneficiază de ajutoare din partea statului, continuă și în acest an. O noutate este că s-a stabilit cu cât crește valoarea tichetelor de masă din octombrie 2024. Este un anunț important pe care mulți dintre români l-au așteptat.

Citește și: Tichete de masă 2024: Care este valoarea maximă stabilită pentru semestrul II al anului în curs și primele luni din 2025

Proiectele sociale continuă și în 2024 și 2025. Pentru cei care nu-și mai amintesc, proiectul social al tichetelor de masă era demarat în urmă cu 6 ani, în baza Legii 165/2018. Ulterior, s-au stabilit și anumite înțelegeri între Ministerul Muncii, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Comisia Europeană, în baza PNRR, pentru a se menține și acest program de asistență socială.

La nivelul anului trecut, valoarea acestor tichete de masă era stabilită la 35 de lei, urmând ca de la 1 ianuarie a.c. să crească la 40 de lei, suma fiind impozitată de stat cu un procent de 10%. Numai că, statul român a luat decizia de a majora valoarea acestora în octombrie 2024.

Ca urmare a unor calcule făcute de stat, din care reiese că impactul bugetar este relativ mic, s-a stabilit ca de la 1 octombrie a.c. să se mărească valoarea tichetelor de masă, astfel că de la 40 de lei, cât erau la 1 ianuarie, să se mărească valoarea la 40,04 lei. De altfel, suma propusă de guvern este una mică și nu va avea schimbări semnificative, având în vedere că se menține și impozitarea sumelor.

Proiectul de modificare se află pe masa celor două ministere, de Finanțe și Ministerul Muncii, urmând să fie aprobat în aceste zile. Pentru a putea intra în vigoare noua sumă, proiectul trebuie publicat în Monitorul Oficial.

O analiză realizată de de Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET), realizat în urmă cu ceva vreme, preciza că, de fapt, „sumele cheltuite prin bilete de valoare produc un efect direct semnificativ, materializat printr-un plus de cifră de afaceri în sectoarele direct influențate de aceste bilete”.

În cadrul acestui studiu se luau în calcul mai mulți parametrii, precum cifrele de afaceri, profitabilitatea, rata investițiilor, etc. Una din concluzii era că aceste „creșteri a valorii tichetului de masă ar genera în economia românească un plus lunar de cifră de afaceri în comerțul cu amănuntul”.

Rămâne, așadar, de văzut dacă într-adevăr concluziile acestui raport se vor materializa așa și în 2024 și 2025, sau dacă, nu cumva, statul va renunța la aceste ajutoare sociale, având în vedere cheltuielile pe care le-ar genera.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ioan Tiurean, motociclistul din Alba, despre experiența pe două roți până în Coreea de Sud și Japonia: „A fost aventura vieții mele, a fost cireașa de pe tort”

Bera Larisa

Publicat

în

Ioan Tiurean, motociclistul din Alba, despre experiența pe două roți până în Coreea de Sud și Japonia: „A fost aventura vieții mele, a fost cireașa de pe tort” Ioan Tiurean, motociclistul din Blaj și maestru în taekwondo a avut parte de aventura vieții sale. A parcurs aproape 37.000 de kilometri pe două roți, până în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea