Tichete culturale 2024: Ce valoare au anul acesta și cine le va primi
Tichete culturale 2024. Ce valoare au anul acesta și cine le va primi
Angajații vor beneficia în 2024 de tichete culturale în valoare de 210 lei lunar sau 430 de lei pentru evenimentele speciale.
Citește și: Vouchere de activități casnice 2024: Când vor începe să fie valabile tichetele pentru curățenie la domiciliu
Valoarea tichetelor culturale
Potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finanţelor, tichetele culturale acordate angajaţilor vor avea o valoare de 210 lei/lună sau 430 lei/eveniment pentru primul semestru din acest an.
Această sumă se aplică începând cu luna aprilie a semestrului I al anului 2024 și se extinde până în septembrie 2024, conform Normelor metodologice. În semestrul II al anului 2023, valoarea tichetelor culturale a fost de maximum 210 lei/lună și maximum 420 lei/eveniment.
Potrivit legislaţiei referitoare la biletele de valoare, semestrul I al anului 2024 începe în luna februarie și se încheie în luna iulie, iar semestrul II începe în luna august și se încheie în luna ianuarie 2025. Legea nr. 165/2018, adoptată în anul 2018, a unificat legislația în domeniul biletelor de valoare și a introdus un nou tip de bilet de valoare, și anume tichetul cultural.
Potrivit articolului 21 din această lege, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea bunurilor și serviciilor culturale, precum abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, cărți și filme.
Tichete culturale 2024
În anul 2018 a fost aprobată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act normativ prin care a fost unificată legislaţia în domeniul biletelor de valoare şi a fost introdus un nou tip de bilet de valoare, şi anume tichetul cultural.
Astfel, biletele de valoare care pot fi acordate în baza legii sunt: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă.
Potrivit art. 21 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii unor bunuri şi servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, parcuri tematice, cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme etc.
Tichetele pot ajunge până la valoarea de 430 de lei. Potrivit normelor metodologice, această sumă va fi aplicată începând cu luna aprilie a semestrului I din acest an și va fi valabilă și pentru primele două luni ale semestrului următor, adică august și septembrie 2024, conform informațiilor furnizate de Agerpres.
În comparație, în semestrul II al anului anterior, valoarea tichetelor culturale a fost de cel mult 210 lei pe lună și de cel mult 420 lei pentru evenimentele speciale.
Conform legislației în domeniu, semestrul I al anului 2024 începe în luna februarie și se încheie în luna iulie, în timp ce semestrul II începe în luna august și se termină în luna ianuarie 2025.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Cât de mari sunt salariile bugetarilor față de angajații din privat. România, cea mai mare pondere a salariilor în veniturile statului, mult peste media UE
Cât de mari sunt salariile bugetarilor față de angajații din privat. România, cea mai mare pondere a salariilor în veniturile statului, mult peste media UE Iancu Guda a vorbit recent despre salariile din sectorul public, care au crescut masiv și nesustenabil. Acesta a explicat care sunt cauzele, ce efecte au și ce soluții pot fi […]
Scrisoare deschisă către Ministerul Educației: „Fără buletin moldovenesc, nu se poate” – realitatea absurdă a birocrației românești
Scrisoare deschisă către Ministerul Educației: „Fără buletin moldovenesc, nu se poate” – realitatea absurdă a birocrației românești Bloggerul Viorel Iftimie, din județul Alba, a publicat recent pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă adresată Ministerului Educației, în care denunță absurditățile birocratice care pun piedici tinerilor cu origini basarabene, chiar dacă aceștia au studiat, trăit […]
Orașele din România pot candida pentru titlul de Capitală a Tineretului în 2027: Alba Iulia va prelua ștafeta în 2026
Orașele din România pot candida pentru titlul de Capitală a Tineretului în 2027: Alba Iulia va prelua ștafeta în 2026 Orașele din România sunt invitate să candideze pentru titlul de „Capitala Tineretului din România 2027”, un program național deschis tuturor localităților, indiferent de dimensiune sau regiune, care susțin implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea comunităților. […]